23948sdkhjf

Velux lukker ned i Rusland og Belarus

Ovenlysproducenten Velux stoppede lørdag al aktivitet i Rusland og Belarus.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelese. 

Der er lukket ned for både bestilling, leverance og servicering af ordrer samt for alle it-systemer, ligesom alle finansielle transaktioner mellem Velux og de to lande er suspenderet indtil videre.

Vi har besluttet, at den bedste fremgangsmåde som virksomhed er at suspendere vores aktiviteter i Rusland og Belarus indtil videre. Vi mener, at vi ikke kan og bør fortsætte vores aktiviteter der på grund af den nuværende situation. Vi beklager den enorme indflydelse denne beslutning har på vores loyale og dedikerede medarbejdere på begge markeder, siger adm. direktør David Briggs.

Også i Ukraine, hvor Velux har 23 mennesker ansat i virksomhedens salgsorganisation, er aktiviteten i øjeblikket sat på hold og alle medarbejdere sendt hjem. Den beslutning traf Velux allerede, da det torsdag stod klart, at de russiske styrker havde invaderet landet.

– Det er virkelig en trist og meget uheldig situation, og vi er bekymrede for vores kolleger og samarbejdspartnere i Ukraine. Vi er i løbende kontakt med kollegerne der og vil gøre alt, hvad vi kan for at støtte dem, siger David Briggs.

Velux beskæftiger 66 ansatte i Rusland, og har tidligere haft produktion i landet, men valgte i 2015 at lukke fabrikken som følge af den økonomiske krise i landet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125