23948sdkhjf

Familien sælger dansk bygge- og betonkæmpe til tyskere

Familien Møller Hansen har solgt DS Gruppen A/S og underliggende produktions- og salgsselskaber til den tyske industrikoncern Goldbeck GmbH.

Det skriver koncernen med produktion og salg beton- og stålløsninger til byggeri og industri i en pressemeddelelse.

– Med købet af DS Gruppen styrker vi vores europæiske tilbud som livscykluspartner inden for erhvervsbyggeri, forklarer Jan-Hendrik Goldbeck, der leder Goldbeck sammen med sin bror Jörg-Uwe Goldbeck som managing partners, i pressemeddelelsen.

DS Gruppen tæller i Danmark selskaberne DS Elcobyg, DS Stålkonstruktion samt DS Flexhal og DS Stålprofil.

Langsigtede perspektiver

DS Gruppen er det seneste årti vokset inden for alle forretningsområder og ser store muligheder for fortsat vækst i Europa, hvor flere DS- produktionsvirksomheder allerede er betydende leverandører. Ejerfamilien Møller Hansen har vurderet, at denne proces kræver stærke kræfter og større indsigt i de europæiske markeder, hvorfor muligheden for at finde en sådan partner er blevet undersøgt, lyder det forklarende i pressemeddelelsen.

I processen har den danske koncern fra ønsket at finde en industriel ejer med indsigt og kompetence i branchen og i Europa i særdeleshed. Valget er nu faldet på den familieejede bygge- og servicevirksomhed Goldbeck, som har hovedsæde i tyske Bielefeld.

– Med Goldbeck som drivkraft for innovation og førende inden for byggeteknologi er DS Gruppen stærkt positioneret for fremtiden, udtaler Mads Møller Hansen, medejer og adm. direktør i DS Gruppen, i pressemeddelelsen.

Han suppleres af Svend Møller Hansen, stifter og medejer af DS Gruppen, der understreger opkøbets langsigtede perspektiv: 

– To succesfulde familievirksomheder vil samle deres erfaring og ekspertise i en fælles langsigtet strategi.

Beholder navn og ledelse 

DS Gruppen bliver tilsvarende en selvstændig division, der fortsætter under navnet DS Gruppen, under ledelse af Mads Møller Hansen, ligesom ledelsen i datterselskaberne vil forblive uændret.

Goldbeck genererede næsten en tredjedel af sin samlede omsætning i andre europæiske lande i regnskabsåret 2021/2022. Dette omfatter egne faciliteter til fremstilling af stål og beton. Goldbeck er en one-stop-leverandør for sine kunder – fra design- og konstruktionsfasen til serviceydelser under efterfølgende drift. 

Salget kræver kun godkendelse fra de tyske konkurrencemyndigheder.

Om sælger og køber

DS Gruppen kort

DS Gruppen er en industrikoncern inden for produktion og salg af stål- og betonløsninger til byggeri og industri og er en professionel samarbejdspartner i alle henseender.

Med hovedkontor i Hobro, Danmark, og salgskontorer i Norge og Tyskland, fungerer alle koncernens virksomheder som selvstændige enheder.

Med en årlig vækst i omsætning på gennemsnitlig 15 pct. de seneste år opnåede DS Gruppen i 2020/21 en samlet omsætning på 2.130 mio. kr. og et resultat på 272 mio.  kr. før skat. Virksomheden beskæftiger mere end 600 medarbejdere.

Goldbeck kort

Goldbeck bygger erhvervsejendomme i Europa som one-stop-leverandør – fra design- og konstruktionsfasen til serviceydelser under efterfølgende drift. 

Koncernen er partner for både mellemstore virksomheder og store virksomheder, investorer, udviklere og offentlige kunder. Dets udvalg af tjenester omfatter logistik- og industrihaller, kontor- og skolebygninger, parkeringshuse i flere etager og beboelsesejendomme, hvor eksisterende bygninger og bygningsrelaterede tjenester fuldender spektret.

Virksomheden gennemførte mere end 500 projekter i regnskabsåret 2020/2021 med en samlet omsætning i størrelsesordenen 37,5 mia. kr. Goldbeck beskæftiger i øjeblikket mere end 9.000 medarbejdere på omkring 90 lokationer i hele Europa.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094