23948sdkhjf

Stark stempler ind i eksklusivt selskab med godkendt klimaplan

Stark Groups samlede plan om at reducere CO2-emissioner er blevet valideret og godkendt af det uafhængige internationale klimapartnerskab, SBTi.

Det oplyser byggecenterkæden i en pressemeddelelse.

Ifølge adm. direktør Søren P. Olesen er godkendelsen et vigtigt skridt på koncernens bæredygtighedsrejse.

– I Stark Group anerkender vi vores ansvar, og forpligter os på at overholde Parisaftalens målsætninger. Vores kunder, medarbejdere, ejere og andre samarbejdspartnere kræver, at vi er transparente og driver vores virksomhed ansvarligt og bæredygtigt, siger han og fortsætter:

– Med godkendelsen fra SBTi ved vi, at vi er på rette vej og er ambitiøse. Samtidigt gør vi det muligt at kigge os efter i sømmene. Transparens er vejen frem, særligt når vi taler klima.

 En blandt 22

Stark Groups klimaplan indeholder en 42 pct. reduktion af CO2-emissioner fra egen drift (scope 1 og 2) inden 2030, samt en plan om aktivt at anskaffe 100 pct. vedvarende elektricitet og reducere sine samlede scope 3-emissioner med 12 pct. inden for samme tidsramme. Endvidere har Stark Group forpligtet sig til at opnå net zero i senest 2050. 

Koncernen har senest rapporteret en 31 pct. reduktion af CO2-emissioner fra egen drift.

Internationalt er mere end 1.000 virksomheder blevet godkendt, men i Danmark har kun 22 virksomheder indtil videre fået stemplet. De tæller, ud over Stark Group, blandt andet Ørsted, Coop, FLSmidth, Vestas, Novo Nordisk og Carlsberg.

Ved at forpligte sig til at reducere udledningen på både kort og langt sigt gør Stark Group en indsats for at sikre, at selskabets samlede klimaplan for CO2-reduktion er i overensstemmelse med en videnskabelig baseret plan for at holde temperaturstigningerne under 1,5 grader.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109