23948sdkhjf

De skal bygge børnelandsby

Et team med Stokvad & Kerstens, Risskov Tømrer- og Snedkerforretning A/S samt Pluskontoret har vundet konkurrencen om en ny daginstitution i Tebstrup.
I september starter byggeriet af en ny børnehave til 80 børn i Tebstrup ved Skanderborg. Den nye institution skal afløse de 30 år gamle pavilloner, som huser den nuværende børnehave.

Totalentreprisekonkurrencen om projektering og opførelse af den nye daginstitution og landsbytorv til Landsbyordningen Ejer Bavnehøj er vundet af et team bestående af entreprenørfirmaet Risskov Tømrer & Snedkerforretning A/S, arkitektfirmaet Pluskontoret A/S samt ingeniørfirmaet Stokvad & Kerstens.

Opgaven omfatter bl.a. nedrivning af eksisterende bygninger, opførelse af ca. 825 m² tilbygning primært til dagtilbud samt nogen ombygning af eksisterende arealer og anlæg af udeareal.

Sammenhæng mellem institutionerne
Både den nuværende og den kommende børnehaven er en del af det, der hedder ’Landsbyordningen’, som også omfatter skole, SFO og klub.

Med opførelsen af børnehaven skabes der bedre sammenhæng mellem de forskellige institutioner i Landsbyordningen. Blandt andet opføres som en del af byggeriet et nyt fælles landsbytorv, hvorfra der vil være adgang til børnehave, hal, skole og SFO. Det er således lagt op til, at Landbytorvet kan blive et naturligt samlingspunkt på stedet.

Bæredygtigt byggeri
Den nye børnehave vil bruge et minimum af energi i drift og overholde kravene til Bygningsklasse 2020. Samtidig er der truffet bevidste valg omkring materialer og deres CO2-udledning under produktion. Størstedelen af byggematerialerne kan således genanvendes.

- Vi har lagt stor vægt på, at vi får et bæredygtigt byggeri. Eksempelvis er udnyttelsen af dagslys optimeret, så vi kun bruger et minimum af kunstlys, og der er solcelleanlæg på taget, siger Ole Juhl Jeppesen (SF), byrådsmedlem og formand for bedømmelsesudvalget.

Byggeriet er planlagt til at starte i september 2012. Børnehaven forventes at stå færdig omkring sommerferien 2013. Først når det nye byggeri står klar til indflytning fjernes de 30 år gamle pavillonerne. Det bliver således ikke nødvendigt at finde midlertidig pasningsfaciliteter til børnene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094