23948sdkhjf

Boligprojekt til 70 millioner skal give nyt liv til Viborg

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg Kjellerup har overtaget kommunens administrationsbygninger nord for Nytorv. Planen er at omdanne bebyggelsen til attraktive almene boliger.
På et møde onsdag aften vedtog Viborg Byråd at sælge de tidligere administrationsbygninger nord for Nytorv til Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg Kjellerup.

Selv om Boligselskabet Sct. Jørgen først overtager de første af de tidligere kommunale administrationsbygninger nord for Nytorv pr. 1. november, går selskabet allerede nu i gang med at planlægge det store arbejde.

Vil gerne være katalysator
Den ene ejendom – ”Hödrichs Gård” – er fredet, mens de øvrige har status som bevaringsværdige. Der er således tale om bygninger af væsentlig historisk og arkitektonisk værdi. Til køb af bygninger samt efterfølgende renovering og ombygning investerer boligselskabet i alt omkring 70 mio. kr.

- Vi er meget glade for, at Viborg Byråd har betroet os at renovere disse bygninger, så de fremover kan tjene som gode almene boliger. En opgave, som vi vil løse med stor respekt for de kulturhistoriske værdier, som disse bygninger repræsenterer, siger formanden for Boligselskabet Sct. Jørgen, Jørn Cato Nielsen, og tilføjer.

- Samtidig vil vi gerne yde vores bidrag til at puste nyt liv på og omkring Nytorv. Vi ser gerne at fremtidens Nytorv bliver et rigtigt torv med alle de aktiviteter, der er forbundet hermed. Som boligselskab hverken kan, må eller vil vi drive for eksempel hotel eller restaurant. Men vi vil gerne være katalysator for en udvikling, der gør det muligt at etablere sådanne aktiviteter i området. Vi er allerede i en positiv dialog med private investeringsselskaber, kommunen og andre interessenter herom, fortæller Jørn Cato Nielsen, som forventer at have et overblik over den samlede udvikling af området i slutningen af året.

De første flytter ind i slutningen af 2013
Efter endt renovering og ombygning vil der i de nuværende administrationslokaler blive i alt 32 lejligheder med en gennemsnitlig størrelse på 110 kvadratmeter.

Ifølge den lagte tidsplan går boligselskabet allerede nu i gang med detailplanlægningen af de købte bygninger. Renoverings- og ombygningsarbejdet indledes i foråret 2013. Arbejdet vil blive opdelt og gennemført i etaper, så indflytningen kan ske ”hus for hus”. De første lejere kan efter planen rykke ind i slutningen af 2013 – og de sidste i slutningen af 2014.

I forbindelse med renoveringen og ombygningen af Købmandsgården og Hödrichs Gård vil den sydlige ”knast” på den tidligere skatteforvaltningsbygning blive nedrevet, så der kan etableres et smukt og attraktivt gårdrum for beboerne. Den pågældende bygning er opført i 1980’erne og er således hverken fredet eller omfattet af bevaringsplanen.

Ud over boliger vil boligselskabet anvende en del af Købmandsgården – hvor Turistkontoret nu har til huse – til ”boligbutik” for BOVIBORG. Endvidere er det tanken at give plads til en café i bygningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078