23948sdkhjf

Tre almene boligselskaber går med i nyt boligområde i København

I efteråret købte Baneby Konsortiet, der består af NREP, Novo Holdings og Industriens Pension, den sydøstlige del af Jernbanebyen af Freja Ejendomme. Visionen er at skabe en grøn, delvist bilfri bydel, der samtidig bliver en af verdens sundeste syd for Hovedbanegården på Vesterbro.

Samarbejdet med almene boligorganisationer bliver afgørende, når den vision skal føres ud i livet. Andelen af almene boliger er ikke endeligt fastlagt, men forventningen er, at det bliver en betydelig del af områdets boligmasse. I december inviterede Baneby Konsortiet og Freja Ejendomme almene boligorganisationer til at tilkendegive deres interesse for projektet.

- Det er ikke et projekt, vi kommer til at gennemføre alene, og vi tror på, at det bedste udgangspunkt for et samarbejde er at inddrage partnerne så tidligt som muligt. Det giver de bedste forudsætninger for at slippe kreativiteten fri og sætte de bedste idéer i spil, siger Jens Kramer Mikkelsen, byudviklingsdirektør, NREP.

Klar til samarbejde

13 almene boligorganisationer viste interesse for projektet. Af dem blev seks udvalgt til videre dialog, og der er nu indgået en aftale med SAB, Boligselskabet AKB, København og fsb.

- Jernbanebyen har potentialet til at blive en ekstrem spændende og levende, ny bydel, siger John B. Sørensen, formand for SAB, der bliver suppleret af formand for Boligselskabet AKB, København, Bjørn Petersen:

- SAB og AKB, København har tilsammen knap 4.000 boliger i nabokvartererne. Det var her, vi startede i 1913.

Der er naturligvis også begejstring at spore hos fsb’s formand Jean Thierry:

- Vi er mere end glade for at bidrage til den nye bydel, for der er grundlæggende brug for flere betalbare familieboliger i det centrale København. Vores ambition er at udvikle fremtidens almene storbyboliger i Jernbanebyen.

Det forventes, at der foreligger et forslag til en lokalplan i 2022, og at den kan vedtages endeligt i 2023. Første spadestik forventes i 2023 eller 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11