23948sdkhjf

NCC vinder trecifret millionopgave for forsvaret

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse vælger NCC til at bygge et værksted og en multibygning med fokus på bæredygtighed på Aalborg Kaserne over de næste to år.

Det oplyser entreprenørselskabet i en pressemeddelelse.

Ordren har en værdi på cirka 120 mio. kr.

Havde fem entreprenører i spil

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse havde - som Licitationen tidligere har beskrevet - efter udbuddet fem prækvalificerede entreprenører i spil til opgaven på Aalborg Kaserne.

De fem var:

Arne Andersen Vrå

Casa

MT Højgaard

M. Thomsen Støtt

NCC Danmark

Projektet rummer etableringen af et standardværksted og en specialindrettet multibygning. Multibygningen består af en garage med et mandskabsafsnit samt et administrationsafsnit, der indrettes med kontorfaciliteter tiltænkt Militærpolitiet. Mandskabsafsnittet indrettes med bad- og omklædningsfaciliteter, depoter og tilhørende teknik og kontor.

Med etableringen af det nye garageområde sikres ligeledes fleksible faciliteter til både garagering, vedligeholdelse, undervisning og andre træningsbehov. Derudover etableres faciliteter til både elektronik og våbenværksted, der overholder gældende sikringskrav, samt diverse tilstødende værkstedsfunktioner.

Afprøver den frivillige bæredygtighedsklasse

Projektet sker som en del af udviklingen af Forsvarets ”Grønne etablissementer”, der har til formål at begrænse energiforbrug og CO2-udslip gennem bæredygtige løsninger.

- Projektet skal være med til at optimere på både energiforhold og sætte yderligere fokus på bæredygtigheden i forbindelse med større byggerier i Forsvaret, blandt andet i forbindelse med projektets deltagelse i den frivillige bæredygtighedsklasse og ved afprøvning af nye løsninger og materialer. Der bygges meget i Forsvaret i disse år, hvorfor gode løsninger fra dette projekt forventes at kunne blive implementeret i mange kommende projekter, som skal være med til at øge den grønne omstilling i Forsvaret, siger Daniel Aarup-Kristensen, chef for Bygge- og anlægsafdelingen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, i pressemeddelelsen.

Hovedentreprisen indeholder overordnet følgende arbejder:

- Nedbrydningsarbejde - Jordarbejder

- Råhusarbejde

- Murerarbejde

- Smedearbejde

- Tømrerarbejde

- Tagdækningsarbejde

- VVS-arbejde

- Ventilationsarbejde

- El-arbejde inkl. fiber og CTS arbejder

- Malerarbejde

- Belægningsarbejde og terrænbearbejdning.

NCC har blandt andet udarbejdet tiltag for at begrænse energiforbruget undervejs i projektet, begrænse materialeforbrug og spild samt til sortering af affald, så mest muligt kan genbruges.

Arbejdet sættes i gang foråret 2022. De nye bygninger forventes at stå klar efter sommeren 2023.

Forsinket i flere år

Entreprisen i Aalborg er den ene del af projektet ’Grønne Etablissementer’, som skal bygge og teste grønne løsninger på to kaserner - Aalborg Kaserner og Almegårds Kaserne på Bornholm - som derefter kan videreføres og bruges på til Forsvarets øvrige kaserner i forbindelse med nybyggeri eller renovering af de eksisterende bygninger. 

Projektet skulle have været afsluttet i 2017, men som Licitationen - Byggeriets Dagblad beskrev tidligere i år er der kun på Bornholm, at kaserne-bygningerne er færdigrenoverede.

Efter den lange pause kom der sidste år nyt liv til arbejdet i Aalborg.

– Her vil vi afprøve nogle alternativer løsninger og materialer med fokus på bæredygtighed, energibesparelser og reduktion af CO2 aftrykket, fortalte Christian Enemark, projektchef hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, til Licitationen, da udbuddet kom ud sidste år. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Almene boliger kickstarter nyt kvarter på gammelt psykiatrisk hospital
Nyt vikingeskibsmuseum: Tre hold er videre
Vinder af arkitektkonkurrence om Odense indre havn er på plads
Rådgiverkoncern vinder stor rammeaftale for Energinet
Nedrivning og renovering i Vollsmose bliver 86 millioner dyrere
Entreprenør lander rekord efter ændret projektfokus
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156