23948sdkhjf

Vestjysk husbygger melder alt udsolgt

Der er gang i byggeriet hos vestjyske LM Huse, der lige op til påske fremlagde årsregnskabet for 2021.

Det viser et realiseret overskud før skat på 6,7 mio. kr. Ledelsen finder resultatet tilfredsstillende, selvom det er et fald sammenlignet med overskuddet året før, som lød på 8,9 mio. kr.

- Helt overordnet er vi tilfredse med resultatet, selvom det ligger en smule under budget. Men det er sket i et år, hvor vi har solgt godt ind i fremtiden - noget langt ind i fremtiden, siger Flemming Olesen, adm. direktør og indehaver af LM Huse A/S.

Han ser ingen grund til bekymring, selvom prisstigninger gør det vanskeligt at navigere på byggemarkedet i øjeblikket.

- Vi har lavet prisreguleringer og har en normal dækningsgrad. De nye priser er bygget ind i vores aftaler, hvor vi sidste år så prisstigninger på fem-syv procent på enkelte entrepriser.

På det overordnede plan var 2021 et ganske normalt år for LM-Huse med pæn omsætning og normal aktivitet. Men prisstigninger og manglende materialer var og er stadig en udfordring.

- Der findes ingen tryllegreb. Det handler om at være i god tid med indkøb. Det har vi chance for, fordi vi bygger totalentrepriser, så vi kan købe ind tidligt, fortæller Flemming Olesen og bruger i den forbindelse A.P. Møllers hyppigt anvendte udtryk om "rettidig omhu".

I stil med branchens øvrige aktører peger direktøren på nogle af de velkendte syndere, som gør indkøbs-disciplinen sværere end førhen. Det drejer sig om energipriser, tegl og stål, der alle har gennemgået en stor prisudvikling.

Ledelsen ser optimistisk på fremtiden og budgetterer med et bedre resultat i 2022, som overgår 2021.

LM Huse A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttoresultat 30,2 34,4
Resultat af primær drift 7,4 9,3
Resultat før skat 6,7 8,9
Årets resultat 5,1 6,9
Egenkapital 17,2 18
Antal ansatte 36  43
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2021
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093