23948sdkhjf

Låg på 180.000 mursten, 9175 kvm gipsvægge og 450 vinduer

Byggeriet af Lidls danske hovedkontor på 13.500 kvm på Godsbaneområdet i midten af Aarhus skrider hastigt frem. Sidste betonelement er lagt, og nu kan næste fase af projektet begynde. Det blev markeret med taler, solskin og pølsevogn ved rejsegilde den 21. april.

Det skriver Lidl Danmark i en pressemeddelelse. 

Her blev frugten af samarbejdet mellem håndværkere fra totalentreprenøren Per Aarsleff, arkitekter fra Link Arkitektur og medarbejdere fra Aarhus Kommune og Lidl fejret. 

Siden byggestart i oktober 2020 og første spadestik i september 2021 har der været konstant aktivitet og fremdrift på byggepladsen, hvor selve hovedkontorsbygningen blandt andet består af 450 vinduer, omkring 180.000 mursten og godt 9175 kvm gipsvægge. Nu er der kun lidt over et år til, at Lidl kan rykke ind i sit nye domicil og samle flere end 300 medarbejdere under ét tag. 

Byggetekniske udfordringer

Med det nye hovedkontor er Lidls mål at opnå minimum guld-certificering i bæredygtighedsstandarden DGNB, fortæller udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl, Mads T. Nielsen. 

Aarhus-entreprenøren Per Aarsleff A/S er totalentreprenør på projektet, og de lægger ikke skjul på, at det har været en stor og spændende opgave at løfte.

– Der har været mange spændende, byggetekniske udfordringer forbundet med byggeriet undervejs, og det har vi løst i samarbejde med vores samarbejdspartnere og projektets mange specialister. Vi har specialiseret os i de fremmeste standarder indenfor bæredygtighed, og jeg er sikker på, at Lidls nye hovedkontor bliver et byggeri, mange kommer til at kigge mod i fremtiden, siger Ulrik Therkilsen, der er direktør for Aarsleff Byggeri Vest, i pressemeddelelsen. 

Efter taler fra repræsentanter fra Per Aarsleff A/S og Lidl blev rejsegildets deltagere budt på forfriskninger, alt godt fra pølsevognen, og så var der tid til en sludder og mulighed for at betragte det imponerende byggeri og parkeringshus. 

Det samlede Lidl-byggeri kommer tæt på 20.000 kvm. Udover byggeriet af hovedkontoret, hvor der er en butik i stueplan, har Lidl opført et parkeringshus i samarbejde med Aarhus Kommune med cirka 360 pladser.

Første arbejdsdag samt åbning af Lidl-butikken forventes i sommeren 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11