23948sdkhjf

NCC når toppen af Isbjerget

Opførelsen af Aarhus’ mest markante boligbyggeri har nået en milepæl med NCC’s montering af det sidste af de i alt 685 unikke facadeelementer.
Opførelsen af Isbjerget skrider stødt frem efter planen og knejser nu med udsigt over Aarhus by og havn som et af de højeste byggerier på de bynære havnearealer.

For at udnytte den smukke udsigt maksimalt er bygningerne trukket i skæve og skrånende former og spir med en dynamisk facade. Det betyder også, at facaderne består af ikke færre end 685 betonelementer, hvoraf ikke to er ens:

- De enkelte bygningers indbyrdes placering oven på kælderen har gjort opførelsen af råhuset til en stor logistisk udfordring, hvor der skulle skabes plads til mange aktører samtidig. Flere af de øverste spidser dannes af 25 ton tunge betonelementer, og her har sikkerheden på byggepladsen naturligvis haft et særligt fokus, forklarer produktionsdirektør i NCC Construction Søren Andersen.

De skrånende tagflader gør det nærmest umuligt at bygge på konventionel vis, og NCC har blandt andet måttet tage erhvervsrappelling i brug for at udføre tagdækningen.

Stor efterspørgsel
Selv om der stadig er et lille års tid til, at alle lejlighederne står færdige, nyder byggeriet allerede stor opmærksomhed.

- Vi oplever en stor efterspørgsel på lejlighederne i Isbjerget. Det gælder både for de boliger, som er sat til salg, og for de boliger, som vi lejer ud. Vi glæder os over, at vi med Isbjerget både kan sikre mange familier gode boligforhold i det centrale Aarhus og samtidig levere et godt, stabilt afkast til vores medlemmer, siger Lars Gjørret, ejendomschef hos bygherren PensionDanmark.

En unik overflade som strålende is
Til overfladen er valgt hvid beton med græske ’snow white’-sten, som har været igennem en ganske særlig behandling for at give byggeriet en glansfuld effekt:

- Som de eneste i Danmark råder Boligbeton over en maskine, der kan overfladebehandle elementer. Med den har vi poleret facaden til dens karakteristiske udseende, forklarer Tom Kristensen, teknisk direktør i Boligbeton, der tilføjer, at Isbjerget er det første projekt i Danmark, hvor man har anvendt denne kombination af materialer og overfladebehandling.

Isbjerget skal efter planen afleveres til PensionDanmark i to etaper, som står færdige henholdsvis 1. februar og 1. maj 2013.

FAKTA OM ISBJERGET
Ejendommen rummer 208 lejligheder i størrelser fra 55 kvadratmeter til 227 kvadratmeter og med boliger i to plan, boliger i forskudte plan og boliger med rum i dobbelt højde er der noget for enhver smag.

Det karakteristiske byggeri rejser sig i 10 etager oven på den tilhørende parkeringskælder. I alt ca. 22.000 kvadratmeter bolig og 8.000 kvadratmeter parkeringskælder.

Isbjerget er tegnet af fire trendsættende arkitektfirmaer; CEBRA og JDS Architects fra Danmark, SeARCH fra Holland og Louis Paillard fra Frankrig.

NCC Construction opfører Isbjerget i totalentreprise.

For yderligere oplysninger og visualiseringer, se www.isbjerget.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203