23948sdkhjf

Skive-entreprenør når milepæl på stort boligprojekt i Viborg

AP Ejendomme har sammen med totalentreprenøren Byggefirmaet Knudsgaard netop holdt rejsegilde for selskabets 122 boliger i Brofæstet i Viborg, som bliver del af den nye bydel, Banebyen, centralt i domkirkebyen. Boligerne er tegnet af Arkitema.

– Tidsplanen for Brofæstet forløber, som den skal. Dermed kan de første beboere flytte ind til september, og de første boliger er allerede lejet ud, udtaler adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i en pressemeddelelse fra AP Ejendomme.

– Der er tænkt nogle gode tanker for Banebyen, og vi er glade for, at vi med vores boliger kan være med til at stå for en del af den udvikling, som Viborg oplever med projektet. Brofæstet bliver en helt central del af Banebyen, da netop Brofæstet kommer til at binde Viborgs gamle charmerende bydel sammen med den nye bydel i Banebyen, tilføjer han.

Brofæstets 122 boliger består af fem såkaldte townhouses og 117 lejligheder, der er fordelt på cirka 11.000 kvm. Boligerne i Brofæstet bliver på to-fire værelser i størrelser fra 57-109 kvm.

De mange boliger ligger omkring et hævet terrassedæk, der spiller naturligt sammen med det eksisterende byrum. Fælles for boligerne er, at de enten får altaner eller terrasser. Herudover kommer der en fælles tagterrasse og et par erhvervslejemål. 

Projekt til over 200 millioner kroner

AP Pension købte den 8.016 kvm byggegrund i Viborg Baneby, hvor Brofæstet opføres, af Viborg kommune i forsommeren 2019 for 16,32 mio. kr. 

I den forbindelse lød det, at pensionskassens investering i projektet med boliger, erhverv og rekreative uderum samlet var på mere end 200 mio. kr. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157