23948sdkhjf

Danmark sender gravemaskiner til Ukraine: Skal hjælpe med genopbygning

Et offentligt-privat samarbejde sender nu 35 entreprenørmaskiner afsted mod Ukraine. Her skal de hjælpe med oprydning og genopbygning efter krigens ødelæggelser.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Maskinerne omfatter blandt andet gravemaskiner, lastbiler, dumpere, frontlæssere, gummiged og trailere til tungt udstyr.

- Situationen i Ukraine er helt forfærdelig, og fra dansk side vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe det ukrainske folk, udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S) i pressemeddelelsen.

- I dag (mandag, red.) sender vi derfor de første entreprenørmaskiner ned til de krigsramte byer, så de kan hjælpe med at rydde op og genopbygge gader, hvor der engang lå skoler, børnehaver og boligblokke, siger han.

Afsat 40 mio. kr. 

Maskinerne er brugte, men "velfungerende", og er indkøbt i et samarbejde med mellem staten, Dansk Industri og med bidrag fra en række private fonde, oplyser ministeriet.

I alt er der afsat 40 mio. kr., hvor staten betaler de 20 mio. kr. og hvor blandt andet Novo Nordisk Fonden, Poul Due Jensens Fond og Lego Fonden betaler 5 mio. kr. kr. hver til  at finansiere indkøbene.

Erhvervsstyrelsen står for den praktiske udførelse i forhold til indkøb af maskiner og koordinering med myndigheder i Ukraine, mens Beredskabsstyrelsen bistår med koordinering af transport til den ukrainske grænse.

De første maskiner forventes at være ved den polsk-ukrainske grænse den 5. maj

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125