23948sdkhjf

Teglkæmpe mærker stigende råvare- og energipriser i rekordår

Randers Tegl A/S leverer et - med egne ord - tilfredsstillende årsregnskab efter et år med historisk høj omsætning og mange interne og eksterne investeringer. Resultatet er dog påvirket af kraftigt stigende råvarepriser samt uforudsete høje omkostninger til energi.

Teglkoncernens samlede omsætning nåede 641 mio. kr., skriver Randers Tegl i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal. 

Det er første gang, at koncernen kan fremvise en samlet omsætning, da en fusion med Højslev Teglværk A/S sidste år nu medfører en mere strømlinet selskabsstruktur og transparens. 

Indtjeningen endte på 39,4 mio. kr. efter skat, hvilket var en svag stigning i forhold til 2020-resultatet på 35 mio. kr.

Den høje omsætning flugter med den store byggeaktivitet, som har medført generel travlhed i markedet. Herudover begynder flere af koncernens strategiske indsatsområder at give gevinst, lyder det fra adm. direktør Thomas Pipter:

– Vi ser en rigtig fornuftig udvikling inden for vores arbejde med premium produkter i Skandinavien og på eksportmarkeder. Det gælder både inden for tagsten, men også højeksklusive produkter som Ultima, vores langformatmursten, der i stigende grad eksporteres til oversøiske markeder som eksempelvis Sydkorea, Australien og Canada, fortæller tegl-direktøren i pressemeddelelsen.

Investerer i stor stil

Koncernens produktmiks bevæger sig i retning af mere eksklusive produkter, hvilket understreges med flere nye investeringer på koncernens teglværker. 

Udover nye produktionslinjer til tagsten og håndstrøgne mursten investeres der også massivt i kompetencer, dokumentation og optimering for at gøre tegl til en endnu grønnere løsning i byggeriet.

Fakta: Randers Tegl

Grundstenen til Randers Tegl Gruppen blev lagt i 1911, hvor Carl Piper købte Viborg Teglværk. Randers Tegl er i dag blandt Skandinaviens største teglproducent og fortsat i familiens eje med seneste generation af Piper, Thomas og Andreas, i spidsen for virksomheden. 

Randers Tegl producerer facadesten, tagsten, belægning og overliggere på fem teglværker, heraf fire i Danmark og et i Tyskland. 

Randers Tegl Gruppen beskæftiger godt 350 medarbejdere og omsætter i 2021 for cirka 700 mio. kr. 

Randers Tegl har salgsselskaber i Sverige, Tyskland, Norge og henter mere end 40 pct. af sit samlede salg fra eksport.

Randers Tegl

– Uden gas kan vi ikke opretholde vores produktion

Forventningen til 2022 er, at krigen i Ukraine fortsat vil skabe usikkerhed i markedet. De fortsat høje energi- og råvarepriser sætter en naturlig dæmper på aktivitetsniveauet.

I øjeblikket arbejdes der desuden på en større omlægning af koncernens gasforsyning.

– Uden gas kan vi ikke opretholde vores produktion. Derfor vælger vi at omlægge dele af vores produktion fra naturgas til LPG-gas, fortæller Thomas Piper. 

– Det er en omfattende proces, hvor vi er afhængige af hurtig behandlingstid fra myndighederne. Som en væsentlig forbruger af gas føler vi, at dette er den rigtige beslutning for både os og vores kunder, som dermed også bliver garanteret deres leverancer i tilfælde af afbrud fra EU eller Ruslands side, uddyber direktøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172