23948sdkhjf

Wicotec Kirkebjerg vinder udbud til mere end en halv milliard

Wicotec Kirkebjerg har landet en opgave, som ventes at aktivere op imod 200 af koncernens medarbejdere; Teknikentreprenøren er valgt til at udføre teknikentreprisen på Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide. 

Det oplyser Wicotec Kirkebjerg i en pressemeddelelse.

Opførelsen af det kommende børnehospital er er godt i gang, og tirsdag underskrev Region Hovedstadens Center for Ejendomme kontrakt med Wicotec Kirkebjerg på de tekniske installationer på hospitalet, der i fremtiden bliver Danmarks mest specialiserede hospital for børn, unge, gravide og deres familier. 

Kontrakten har en værdi af cirka 550 mio. kr., og heri indgår VVS, ventilation, el og sikring, elevatorer og bygningsautomation.

Bygningen er en udvidelse af Rigshospitalet på cirka 60.000 kvm, og byggeriet er udbudt i en række storentrepriser, herunder S5 Installationer, som Wicotec Kirkebjerg skal udføre. 

– Vi har indgående erfaring med store og komplekse projekter som dette, og vi er utrolig glade og stolte over at skulle skabe rammerne for de børn og familier, som bliver fremtidens brugere af Mary Elizabeths Hospital, siger adm. direktør i Wicotec Kirkebjerg, Brian Ludvigsen, i pressemeddelelsen.

Wicotec Kirkebjerg er ifølge underretningen om udbudsresultatet den af tilbudsgiverne, der har opstillet det bedste tilbud, når det gælder forholdet mellem pris og kvalitet. Virksomheden har formået at score topkarakter for den valgte byggeproces, for identificering og håndtering af risici og for den valgte sammensætning af medarbejdere på projektet og herunder samarbejdsevner.

Fakta: ’Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide’

  • Hospitalet kommer bl.a. til at rumme 179 enestuer, 87 ambulatorierum og 13 operationsstuer.
  • Bygningens 60.000 kvm er fordelt på otte etager, en kælder samt en tagetage til teknikken.
  • Der bliver dagligt plads til 900 patienter (indlagte og ambulant) og deres familier samt cirka 1.200 læger, sygeplejersker, jordemødre og andet personale.
  • Mary Elizabeths Hospital er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirk’s Fond med et samlet budget på 2,4 mia. kroner, hvoraf Ole Kirk’s Fond donerer 0,7 mia. kroner. Af Ole Kirk’s Fonds bevilling er 85 mio. kr. øremærket til at løfte brugeroplevelsen.
  • Bygningen er tegnet af 3XN arkitekter, Arkitema, NIRAS og Kristine Jensens Tegnestue.
  • Første spadestik til byggeriet blev taget i april 2021 og det forventes færdigopført i 2026.

Kilde: Region Hovedstaden

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141