23948sdkhjf

Partnerskab indgår aftale om 20.000 kvm campusmiljø i Høje Taastrup

Over de kommende år udvikles et nyt unge- og campusmiljø i Høje-Taastrup Kommune med uddannelsestilbud til både unge og voksne.

Det er ambitionen for et nyt partnerskab om campus, som netop er indgået mellem Roskilde Universitet, Københavns Professionshøjskole, Roskilde Tekniske Skole, SOSU H, Høje-Taastrup Gymnasium og Høje-Taastrup Kommune. Desuden forventes FGU-Skolen Øst at tiltræde partnerskabet, når skolens nye bestyrelse har taget stilling til aftalen.

Det skriver Høje-Taastrup Kommune i en pressemeddelelse.

Målet er, at partnerskabet på sigt udvikler campus på op mod 20.000 kvm, der fysisk placeres i kommunens kommende Vidensby i Gadehavekvarteret i Høje Taastrup by, tæt på blandt andet Teknologisk Institut, Høje-Taastrup Gymnasium, Ole Rømer Skolen og snart også 10. klassecentret LINIE 10, og tæt på Høje Taastrup Station.

Fælles for alle uddannelsesinitiativerne, der er tænkt placeret på det kommende campus, er fokus på læring gennem projektbaserede forløb, der tager udgangspunkt i at løse autentiske problemstillinger og udfordringer – blandt andet gennem tæt samarbejde med virksomheder. Muligheden for at idéudvikle, skabe og afprøve undervejs i læringsprocesserne er central, og derfor er et stort fælles makerspace for alle campus’ aktiviteter under etablering på Ole Rømer Skolen i tæt samarbejde med Roskilde Universitet.

Partnerskabet rækker foreløbig frem 31. december 2023. Hvis erfaringerne med de første uddannelsesforløb m.m. er gode, og de økonomiske, juridiske og organisatoriske rammer er klarlagt, er målet at kunne indgå ny aftale om at etablere selve campus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156