23948sdkhjf

Topchef efter fald i indtjening: Priserne blev ikke tilpasset hurtigt nok efter corona

Markedsandelen svandt ind for Contiga, da starten gik på 2021. Det kan aflæses i årsregnskabet

Behovet for tilpasning af priser har mødt byggebranchen og materiale-producenterne. Det gælder også betonelementproducenten Contiga, der i sidste uge kom med årsregnskab for 2021.

Andelen af ordrebeholdning, som skulle produceres og leveres i begyndelsen af 2021 var meget lav, fremgår det af ledelsesberetningen. Årsag: Efter Covid-19 udbruddet lykkedes det ikke at opretholde producentens markedsandele.

- Da corona kom, havde vi en god tilbudsbeholdning, men der var et stort pres i markedet. Vi fik ikke tilpasset vores priser hurtigt nok, og derfor fik vi ikke de ordrer, som vi gerne ville i slutning af 2020 og begyndelsen af 2021. Vi sænkede priserne i 2021, og det kan man se på indtjeningen. Derfor besluttede jeg at lave om i salgsledelsen. Det har virket. Vores ordrebehold er over en mia. kr., og det bliver solgt til fornuftige priser, siger adm. direktør i Contiga, Karsten Rewitz.

CONTIGA A/S
Mio. kroner 2021 2020
Nettoomsætning 675,7 549,4
Resultat før finansielle poster 12,9 60,2
Resultat før skat 12,5 60,6
Årets resultat 9,9 47,2
Egenkapital 49,7 87,2
Antal ansatte 438 382
Kilde: CVR

Selvom priserne på mange af producentens råvarer begyndte at stige hen over sommeren, hvilket har belastet kostpriserne for store dele af 2021, endte regnskabet med sorte tal.

Direktørens sidste regnskab

Denne sommer sætter Karsten Rewitz punktum for sin tid hos Contiga, der har strakt sig over et årti. Årsregnskabet for 2021 bliver dermed det sidste med ham for bordenden.

- Det er lidt mærkeligt, og nogle ting er vemodige. Jeg ville gerne have fremlagt bedre tal, men jeg mener, at resultatet for 2021 har et god forklaring. Jeg efterlader et firma med rekordstor ordre, forbedret produktportefølje og en virksomhed i fin form, som vi har udviklet af egen drift og ikke via opkøb, siger 58-årige Karsten Rewitz, der har sidste arbejdsdag 30. juni. Efter en måneds sommerferie sætter han sig i direktørstolen hos Give Elementer pr. 1. august.

Jeg efterlader et firma med rekordstor ordre, forbedret produktportefølje og en virksomhed i fin form, som vi har udviklet af egen drift og ikke via opkøb Karsten Rewitz, adm. direktør i Contiga indtil 30. juni

I ledelsesberetningen kan man aflæse, hvilken forfatning Contiga befinder sig i, og hvilke forventninger der er til indeværende år.

I 2022 forventer virksomheden at opnå en omsætning på cirka 700 mio. kr. og et resultat før finansielle poster på 30 mio. kr. Ved indgangen til 2022 havde Contiga en ordrebeholdning på et markant højere niveau end sidste år, hvilket er med til at forstærke troen på en resultatmæssig fremgang i 2022.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Contiga
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.77