23948sdkhjf

Rådgiverkæmpe vinder tredje opgave på energiø i Nordsøen

Energinet har nok engang valgt Rambøll til en opgave på fremtidens energiø i Nordsøen, oplyser rådgiverfirmaet i en pressemeddelelse.

Denne gang skal Rambøll udvikle et koncept design for den elektriske infrastruktur, og arbejdet vil i første omgang tage cirka et halvt år.

Det er tredje opgave med energiøerne, som rådgiverfirmaet vinder. Rambøll har også ansvaret for at kortlægge og anbefale mulige kabelruter for strøm fra energiøen ved Bornholm, ligesom virksomheden også er miljørådgiver på projektet.

– Vi vandt opgaven, fordi vi har den erfaring, der skal til fra en lang række projekter i ind- og udland. Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Energinet og ser frem til i fællesskab at udvikle og designe fremtidens energiløsninger og teknologier, siger landechef for energi i Rambøll Danmark, John Ammentorp, i pressemeddelelsen.

Hos Rambøll forventer man, at de danske investeringer i energiøerne vil blive fremtidens grønne eksportsucces:

– Det er vores klare forventning, at de løsninger og koncepter, som skabes, vil kunne blive et eksporteventyr for Danmark. Vi ser nemlig at flere andre lande planlægger lignende visionære projekter inden for offshore wind, lyder det også fra John Ammentorp.

Energiøen i Nordsøen

Energiøen i Nordsøen forbindes til omkringliggende havvindmølleparker og til flere landes elnet. Den vil altså samle og fordele strømmen direkte til forbrugerne i flere lande.

Der er allerede aftalt en kapacitet på 3 GW havvind for øen, hvilket svarer til 3 mio. husstandes strømforbrug. På sigt skal øen have en kapacitet på 10 GW havvind.

De samlede investeringer for selve øen, infrastruktur og tilknyttede havvindmølleparker bliver cirka 210 mia. kr., heraf forventes omkostninger til anlægget af selve øen at blive i størrelsesordenen 6-11 mia. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11