23948sdkhjf

Mangor & Nagel vinder skoleudvidelse

Allerød Kommunes har valgt et hold bestående af arkitektfirmaet Mangor & Nagel, Nerd Architects og Aksel V. Jensen Rådgivende Ingeniører som totalrådgiver til udvidelsen af Blovstrød Skole.

Det skriver Mangor & Nagel i en pressemeddelelse.

Skolen skal udvides fra to til tre spor med en tilbygning, der også kan binde skolens forskellige funktioner bedre sammen.

Den nye bygning kommer på cirka 2.400 kvm i to plan til at indeholde basislokaler til mellemtrin og udskoling med tilhørende fælles årgangsområder samt et pædagogisk læringscenter med biblioteksfunktion.

I bygningens indre opdeles undervisningsområderne i zoner til formidling, fordybelse og projektarbejde. Foruden klasselokaler etableres der i stueetagen et moderne og multifunktionelt læringsmiljø med aktivitetsrum, pædagogisk læringscenter og en siddetrappe med balkoner, hvor hele skolen kan samles.

Projektet har en anslået entreprisesum på 69 mio. kr. ifølge udbudsmaterialet.

Inspiration fra forskelligartede bygninger

Blovstrød Skole blev oprindeligt opført som en rød teglstensbygning i 1938, men er siden hen blevet udvidet i flere omgange. Derfor er skolen også kendetegnet ved en forskelligartet bygningsmasse opført i mange forskellige materialer.

I den kommende tilbygning er robuste materialer valgt med inspiration fra de forskellige eksisterende skolebygninger. Med en kombination af ubehandlet træ og beton opføres stueetagen således med en lys facade, der står i flot kontrast til en førstesal klædt i rød tegl.

Overgangen fra den nye bygning til de tilstødende betonelementsbyggerier fra 1968 markeres med et smalt glasparti, der elegant binder det nye og det eksisterende sammen.

Udvidelsen af Blovstrød Skole forventes at stå færdig i 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.767