23948sdkhjf

Novo Nordisk investerer yderligere 1 mia. kr. i dansk fabrik

Medicokæmpen Novo Nordisk investerer en ekstra mia. kr. i sit anlæg i Kalundborg. Denne gang i en ny fabrik samt udvidelse af to eksisterende produktionsanlæg.

Det skriver SN.dk.

Byggeriet af den nye fabrik bliver – hvis planen holder – afsluttet i starten af 2023. Med udvidelsen ventes der skabt 20 nye arbejdspladser.

– Denne nye investering i vores produktionsfaciliteter i Kalundborg er et skridt i opbygningen og sikringen af fremtidig kapacitet til produktion af vores nuværende og fremtidige orale og injicerbare produktportefølje. Udvidelsen af produktionskapaciteten er vigtig for at imødekomme patienternes fremtidige behov, forklarer Michael Hallgren, der har titel af SVP, Product Supply, Active Pharmaceutical Ingredients, til SN.dk.

Novo Nordisks nye investering i Kalundborg kommer oven i den noget større udbygning på 17 mia. kr., der blev annonceret i december sidste år. Her er der tale om tre nye produktionsanlæg samt udvidelse af et eksisterende anlæg på produktionsanlægget.

Dengang lød det, at flere end 2.500 eksterne personer vil blive beskæftiget i byggefasen, samt at investeringsprojekterne forventes afsluttet i 2027 og vil skabe omkring 400 nye arbejdspladser.

Novo Nordisks produktionsanlæg i Kalundborg

Novo Nordisks produktionsfaciliteter i Kalundborg blev grundlagt i 1969. I dag dækker faciliteterne et areal på 1.200.000 kvm og beskæftiger omkring 3.200 mennesker. 

I Kalundborg producerer Novo Nordisk produkter til behandling af svær overvægt og diabetes samt flere biofarmaceutiske produkter.

Siden årtusindskiftet og frem til udgangen af 2021 har Novo Nordisk investeret mere end 18 mia. kr. i produktionsfaciliteterne i Kalundborg. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: Novo Nordisk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.782