23948sdkhjf

Tocifret vækst: Sanistål får god start på 2022

Omsætningen steg med 11,7 pct. i første kvartal hos den nordjyske stål-, teknik- og VVS-grossist og endte dermed på 943,1 mio. kr. Væksten skyldes ifølge Saniståls kvartalsrapport højere aktivitet i Danmark og Østeuropa samt stigende salgspriser.

Omsætningen i den danske forretning steg med 11,5 pct., mens de østeuropæiske aktiviteter steg med 13,7 pct.

Driftsindtjeningen (ebitda) før engangseffekter steg med hele 58 pct. til 72,3 mio. kr. Udover den stigende omsætning skyldes det højere salgspriser, bedre marginer og fastholdelse af omkostningsbasen.

- Vi har i første kvartal pæn vækst i alle markeder, drevet af stigende efterspørgsel og højere priser, og marginerne udvikler sig fortsat fornuftigt. I et marked med pressede forsyningslinjer og flaskehalse bruger vi ekstra mange kræfter på at sikre varer til kunderne, og vores leveringssikkerhed er fortsat tilfredsstillende, siger administrerende direktør Claudio K. Christensen i en kommentar til regnskabet.

Den 9. maj opjusterede Sanistål forventningerne til helt 2022, og de forventninger bekræfter den nordjyske grossistvirksomhed i forbindelse med kvartalsregnskabet. Driftsindtjeningen (ebitda) før engangseffekter ventes uændret at blive 225-255 mio. kr. ved en omsætning på 3,6 mia. kr.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Sanistål A/S
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172