23948sdkhjf

Fugt i Niels Bohr Bygningen – tester for skimmelsvamp

Utætheder i skandalebyggeriet Niels Bohr Bygningen, som gentagne gange er blevet ramt af forsinkelser og fordyrelser, kan muligvis være årsag til skimmelsvamp.

Det skriver Uniavisen, Københavns Universitets avis.

Vejdirektoratet er i gang med at undersøge en række steder i byggeriet for utætheder, fugt og skimmelsvamp.

Der er allerede konstateret utætheder i en brystning i et hjørne af bygningen på øverste etage, som kan medføre skimmelsvamp.

– Der kan godt være skimmelsvamp, og vi har også tidligere konstateret det rundt omkring i bygningen, hvor det så er blevet udbedret. Der er kommet fugt ind nogle steder, men om det decideret har udviklet sig til skimmelsvamp, er jeg ikke bekendt med, fortæller anlægsdirektør Erik Stoklund fra Vejdirektoratet til Uniavisen.

Niels Bohr Bygningen skulle oprindeligt have kostet 1,8 mia. kr. (2020-priser) og have stået færdig i slutningen af 2016. Byggeriet er nu forsinket på sjette år og kommer i det seneste skøn til at koste mindst 4,63 mia. kr., et beløb der dog kan ændre sig, da der verserer flere voldgiftssager.

Byggeriet forsinkes i øjeblikket af, at op mod 10.000 brandlukninger skal laves om. Det har bygherren, Vejdirektoratet, sat fire nye entreprenører til.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109