23948sdkhjf

Kommune vil have partner med på næste del af Aarhus Ø

Et nyt arealudviklingsselskab skal sikre større fokus på kvalitet og sammenhængende byudvikling på Pier 3, som er næste skridt i udviklingen af Aarhus Ø. 

Steen Stavnsbo, rådmand for Teknik og Miljø, og borgmester Jacob Bundsgaard anbefaler modellen med et arealudviklingsselskab, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 

Modellen skal sikre mere fokus på byrummene og på sammenhængen mellem de enkelte byggefelter, så der bliver skabt de bedste forudsætninger for liv mellem husene. Forslaget blev tirsdag tiltrådt i Magistraten.

Partnerne i arealudviklingsselskabet skal være Aarhus Kommune og en kommerciel partner, som sammen skal stå for udarbejdelsen af en udviklingsplan for det samlede Pier 3. 

Herefter vil dele af Pier 3 efterfølgende også skulle realiseres af dette arealudviklingsselskab.

Ønsker international ekspertise

Vurderingen er, at modellen giver mulighed for at få kompetencer ind fra nogle af de dygtigste byudviklingsvirksomheder i verden, og samtidig kan Aarhus Kommune som en del af arealudviklingsselskabet styre kvaliteten af byggerierne og sammenhængen mellem byggefelter og byggerier, hvilket også øger indflydelsen på hvilke bolig- og ejerformer, der kommer i bydelen.

– Fordelen ved et selskab er netop, at vi kan fokusere mere på at skabe den højeste kvalitet og en helhedsorienteret udvikling i projekterne, som vi ikke i samme grad har haft mulighed for, når vi har udbudt enkeltprojekter til udviklere, siger Steen Stavnsbo, rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

Pier 3 på Aarhus Ø er et af de sidste ubebyggede arealer i midtbyen. Her skal der være plads til både boliger, grønne byrum og vandaktiviteter og meget mere.

Inden der oprettes et arealudviklingsselskab, vil Aarhus Kommune gennemføre en større borgerinddragelsesproces, der skal give aarhusianerne mulighed for at komme med deres ønsker og gode ideer til den fremtidige udvikling af området. Selskabet vil blive forpligtet til at videreføre udbyttet af den indledende inddragelse. lda

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125