23948sdkhjf

Teknikentreprenør lander nyt underskud: Tror på vækst og indtjening i plus

Caverion Danmarks adm. direktør Søren Carstensen ser optimistisk på de kommende år, selvom selskabet går ud af 2021 med sit sjette underskud i træk.

Caverion er nemlig ved at være i hus med en større oprydning, og tabsgivende projekter, som har givet Caverion røde tal, er langt om længe afviklet, fortæller han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Men de projekter gav så også et sidste og overraskende stort tab, som var den væsentligste årsag, at resultatet blev minus 77,5 mio. kr. før skat, siger Carsten Sørensen til Licitationen

- Det var et ret markant tab, og på ingen måde noget, vi havde forventet.

Med alle projekterne afviklet skulle tabene herfra dog gerne være ovre. Samtidig viser en flerårig turnaround resultater, og det giver pote, siger direktøren, at Caverion har skiftet sit fokus fra de klassiske installationsprojekter i de mest konkurrenceprægede områder, som Licitationen beskrev sidste år.

Alt i alt er Caverion en langt sundere forretning end for et par år siden, mener direktøren. Derfor er tiden nu moden til at vækste, mener han, inden for de områder Caverion satser på.

- Det var en del af min turnaround-plan og foregående strategi, at vi skulle ned på en sund platform i forretningen og så vækste derfra. Og der er vi nu, siger Carsten Sørensen.

Et stort udråbstegn er Caverions opkøb af det mellemstore selskab DI Teknik i foråret

Læs hele artiklen her

CAVERION DANMARK A/S
Regnskabsår 2021 2020
Mio. kr
Nettoomsætning 595,1 699,9
Bruttofortjeneste 256,1 307,6
Primært resultat -77 -51,1
Resultat før skat -77,5 -52,2
Årets resultat -77,5 -48,1
Egenkapital 64,8 37,3
Antal ansatte 512 621
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: Caverion Caverion Danmark
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.844