23948sdkhjf

Ventilationsfirma opjusterer forventningerne frem til 2025

Danske Windowmaster forventer en betydelig øget vækst og indtjening frem til 2025

Der er godt nyt til investorer, som har penge i det danske børsnoterede selskab WindowMaster, der producerer ventilationssystemer.

Hidtil har selskabet stillet sin investorerne en årlig organisk vækst på 5-10 procent i udsigt, men det hæver selskabet nu til 10-15 procent frem til 2025. Samtidig forventer WindowMaster, at selskabets overskudsgrad løbende vil blive forbedret og nå mindst 10 procent i 2025.

WindowMasters adm. direktør Erik Boyter forklarer blandt andet de optimistiske toner med en historisk høj ordreindgang i de første fem måneder af 2022. Han fortæller samtidig, at WindowMasters bestyrelse i dag har vedtaget en ny strategi 'Accelerate Core', hvor de nye vækstmål og -ambitioner og vejen derhen er detaljeret beskrevet.

- Vi har brugt de sidste par år på at styrke vores markedsposition, udvikle vores produktudbud og strømline vores interne processer. Vi har nu bygget en skalerbar platform, og vi accelererer nu på de områder, hvor vi allerede har haft succes, siger Erik Boyter.

Lovende marked

Han peger på, at markedet i de første fem måneder af 2022 har dokumenteret tendensen med en markant stigning i ordreindgangen.

- Vi ser på et meget lovende marked, der kan adresseres i de kommende år. Det er grunden til, at vi har hævet barren og forpligter os til en højere omsætning og større lønsomhed i 2025. Vi vil fortsat spejde markedet for interessante opkøb, men vi ser gode muligheder for organisk vækst, som er vores primære fokus, siger Erik Boyter.

WindowMaster er markedsledende indenfor produktion af naturlig ventilation. Selskabet sælger desuden indeklimaløsninger. Fordi bygninger står for cirka 40 procent af Europas energiforbrug, hvoraf de 72 procent stammer fra varme, ventilation og belysning, er det et stor marked at indtage. Det anslås, at 97 procent af Europas bygninger kræver opgraderinger for at forbedre deres energieffektivitet.

Tre strategiske prioriteter

- Den udmeldte omsætningsvækst og den nye strategi bygger på klare positive underliggende markedstendenser og det åbenlyse behov for mere energieffektive bygninger, siger Erik Boyter, der fortæller, at den nye strategi betyder, at WindowMaster forpligter sig til at løfte vækst og rentabilitet ved at accelerere sin kerne og fokusere på tre strategiske prioriteter.

  • Salg af komplette klimaløsninger til bygningsejere, entreprenører, facade producenter og producenter af vinduer og ovenlys
  • Indgåelse af servicekontrakter i relation til salget af komplette klimaløsninger. Servicekontrakterne vil typisk omfatte årligt eftersyn samt service og vedligeholdelse af bevægelige komponenter og reparation af mindre fejl og skader
  • Renovering og teknologisk opdatering af tidligere installerede løsninger

WindowMaster forventer, at selskabets omsætning i 2022 vil ligge i intervallet 220-235 mio. kr., hvilket svarer til en vækst på 10 procent. Årets EBITDA forventes at blive på mellem 13-18 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078