23948sdkhjf

Kemp & Lauritzen etablerer kølecentral på Rigshospitalet som led i milliard-partnerskab

Kemp & Lauritzen står i spidsen for etableringen af en ny kølecentral på Rigshospitalet som led i det strategiske partnerskab for Region Hovedstaden, SammenHoldet. Omsætningen i det fire år lange partnerskab ventes at ligge i niveauet 1,8-2,2 mia.

Teknikentreprenøren har udskiftet de ældre køleanlæg med fire nye kølemaskiner samt to store varmepumper.

Udskiftningen, der begyndte i november 2021 og forventes endeligt færdigt i slutningen af juni 2022, er en del af Region Hovedstadens ambitiøse Grøn2030-plan, der sætter turbo på den grønne omstilling med målet om at reducere regionens samlede CO2-udledning på energiforbruget med 70 procent inden 2025.

Om SammenHOLDET

  • Et 4-årigt strategisk partnerskab mellem MT Højgaard Danmark, Kemp & Lauritzen, Rambøll og Link Arkitekter omkring bygge- og anlægsarbejde i hele Region Hovedstadens bygningsmasse.
  • Aftalen omfatter både renoverings- og energieffektiviseringsopgaver og omfattende opgaver på det tekniske område, der involverer alt fra brandtekniske anlæg, ventilation og køling, el og vvs.
  • Region Hovedstaden forventer, at omsætningen i det strategiske partnerskab vil ligge i niveauet 1,8-2,2 mia. kroner over 4 år – med en årlig opgaveportefølje på 450-550 mio. kroner.

- Helt præcist har vi stået for at koordinere hele byggeprocessen med demontering af den gamle kølecentral og etablering af de seks nye maskiner. Herudover har vi etableret el, VVS og ventilation til centralen, leveret 35 vekslerunits rundt omkring på Rigshospitalet og lagt 3,5 km nye rør, fortæller projektleder i Kemp & Lauritzen Rune Jensen i pressemeddelelsen.

Den nye kølecentral har en større og bedre kapacitet, og den bidrager med at genanvende den overskydende varme fra kølesystemerne til blandt andet opvarmning af brugsvand og almindelig opvarmning af bygningerne. De nye vekslerunits er med til at reducere varmeomkostningerne, og når den nye kølecentral er sat i drift, vil den årligt spare cirka 11 mio. kWh energi og 650 tons CO2.

Præfabrikerede rør fremmer processen

Kemp & Lauritzens Petrokemi & Industri-afdeling i Odense har været en central aktør i hele projektet:

– Der har været rigtig meget svejsearbejde i selve kølecentralen og særligt ud til de mange varmecentraler, hvor vekslerunitsne er tilkoblet. Det er overvejende rør med mange buk på sparsom plads, og dét har krævet en omfattende specialproduktion, forklarer Rune Jensen og fortsætter:

– Her har det været en kæmpe gave, at vi i Kemp & Lauritzen har vores Petrokemi & Industri-afdeling, som ud fra 3D-modeller har præfabrikeret rør med diverse hjørner, t-stykker og store svejsninger. Det har fremskudt hele projektet væsentligt og reduceret vores potentielle fejlmargin markant.

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14