23948sdkhjf

Anklager kræver mindst to års fængsel til byggefolk i bestikkelsessag

Anklageren har fremført sine afsluttende bemærkninger i sagen om PFA's milliardbyggeri Redmolen i København

Entreprenør Willy Rasmussen fra WR Entreprise og Peer Kisbye, tidligere partner i bygherrerådgiverfirmaet V2C, bør idømmes en straf på “ikke under” to års ubetinget fængsel for deres rolle i den omfattende sag om returkommission på PFA’s milliardbyggeri Redmolen i København.

Det er kravet fra anklagemyndigheden, som mandag fremførte sine afsluttende bemærkninger i sagen ved Københavns Byret, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Anklageren fra Københavns Politi fremførte samtidig, at den sidste af de i alt tre tiltalte - en advokat, som er beskyttet af navneforbud, bør idømmes en fængselsdom på “ikke under” seks måneders fængsel. Eventuelt som en betinget dom, da advokaten ifølge anklagemyndigheden kun er skyldig i begrænset medvirken til det ulovlige forhold.

For advokatens vedkommende lød anklagernes krav om strafudmåling dog desuden på frakendelse af retten til at drive advokatvirksomhed på ubestemt tid.

Politianklager Magnus Petersen fremhævede det økonomiske omfang som en skærpende omstændighed i sagen.

Ifølge anklageskriftet var der nemlig aftalt betaling af 6 mio. kr. fra WR Entreprise til V2C som modydelse for, at entreprenøren kunne opnå kontrakter for i alt 700 mio. kr. på PFA-byggeriet.

- V2C har på særdeles grov vis udnyttet den tillid, som PFA (bygherren, red.) havde til dem, og det bør retten se alvorligt på. Zoomer man ud, er der tale om en sag, der skader den frie konkurrence i markedet, lød det fra anklageren.

Alle de tre tiltalte nægter sig skyldige.

Dommen i sagen falder onsdag den 15. juni.

Læs hele artiklen: Bestikkelsessag: Anklager kræver mindst to års fængsel til byggefolk på Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125