23948sdkhjf

Solrød skærer tæt ved halvdelen af anlægsrammen

Egentlig var der budgetteret med omtrent 128 mio. kr. til anlægsprojekter i Solrød Kommune næste år. Men langt fra alle de planlagte byggeprojekter bliver til virkelighed i kommunen ved Køge Bugt.

Sådan lyder konklusionen ifølge en pressemeddelelse fra Solrød Kommune, efter at Kommunernes Landsforening, KL, og regeringen har indgået en økonomiaftale, hvor der er skåret i anlægsrammen til de kommunale byggerier.

Endnu ved Solrød og landets andre kommuner ikke præcis, hvor stor en anlægsramme de enkelte kommuner får tildelt. Et foreløbigt skøn lyder dog på, at Solrød Kommunes anlægsramme lander på 70-75 mio. kr.

– Samtidig med at anlægsrammen er blevet mindre, så er priserne generelt også steget, siden budgettet blev vedtaget. Det betyder alt i alt, at byrådet kommer til at tage stilling til nødvendigheden af en række planlagte anlægsprojekter, forklarer borgmester Emil Blücher i pressemeddelelsen.

– Det er naturligvis langt fra alle projekter, vi må udskyde eller aflyse. Vores daginstitutioner, skoler og ældrepleje er blandt de områder, der har meget høj prioritet for byrådet. Her kan der være nogle ”need to-projekter” som for eksempel udvidelsen af Plejecenter Christians Have og flere dagtilbudspladser, som skal gennemføres, for at vi kan overholde plejeboliggarantien og pasningsgarantien, udtaler borgmesteren også.

Nærmere specificering af hvilke projekter der bliver valgt fra kommer kommunen ikke. ”Prioritering af anlægsprojekter” fremgår som et lukket punkt på et møde i Solrød Kommunes økonomiudvalgs i denne uge.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125