23948sdkhjf

NCC-selskab vinder varmeværk i Skive

Når 2.000 nye kunder bliver koblet til fjernvarme fra Skive Fjernvarme, kan de sende varme tanker til entreprenørselskabet Jakobsen & Blindkilde.

Skive Fjernvarme har nemlig udpeget det NCC-ejede entreprenørselskab sammen med ingeniørfirmaet Moe og Gottlieb Paludan Architects til at stå for byggeriet af en ny, flisfyret fjernvarmecentral, der skal dække det øgede varmebehov.

Kontraktsummen udgør cirka 90 mio. kr., oplyser NCC i en pressemeddelelse.

– Vi glæder os til at komme i gang med byggeriet, hvor vi er med til at fremtidssikre fjernvarmeforsyningen i Skive, og levere en bygning til kunden, hvor funktionalitet og arkitektur går op i en højere enhed. Et byggeri som dette ligger godt indenfor vores segment af byggerier, siger Lasse Bennedsgaard, senior projektchef hos Jakobsen & Blindkilde, i pressemeddelelsen.

Byport til byen

Fjernvarmecentralen opføres i den vestlige del af Skive ved Holstebrovej med en ambition om, at bygningen skal fremstå som en byport, der gennem sit produktionsanlæg og arkitektur udtrykker en stærk grøn profil.

Den flisfyrede varmecentral får med det markante og forenklede hovedgreb et sammenhængende og organisk udtryk. Centralen bygges i en samlet konstruktion og bygningens funktionalitet sikres ved at samle flislager, kedelrum og andre funktioner under samme tag. Dette skaber også en enkel drift og vedligeholdelse efterfølgende.

Bygningens udformning skal skabe sammenhæng mellem centralen og den omkringliggende natur med et organisk arkitektonisk udtryk. Derudover bidrager taget, som udstyres med græstag, til det naturlige udseende, lyder beskrivelsen.

Byggestart i denne måned

Det er energikoncernen Verdo, der står bag udviklingen af selve anlægget.

– Vi ved, at biomasse er en vigtig brik for forsyningssikkerheden i den grønne omstilling. Her har vi fået mulighed for at levere et anlæg, der ikke alene tager udgangspunkt i de højeste miljøstandarder, men som også funktionsmæssigt bygger på vores mange års erfaring og ekspertise, siger salgschef hos Verdo, John Martin Myrup.

Der er tale om et 10 MW flisfyret anlæg baseret på hedtvand og med Verdos styringsteknik vil mange af funktionerne på Skive Fjernvarmecentral blive automatiseret. Det gør det for eksempel nemt at håndtere mange forskellige typer brændsel, uden at der skal personale ind over.

Byggeriet starter i juni og det samlede projekt forventes afleveret i foråret 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.206