23948sdkhjf

Region varsler dagbøder efter ny forsinkelse på supersygehus

Nyt OUH bliver igen forsinket, og nu åbner regionen muligheden for at holde totalentreprenøren økonomisk ansvarlig

Et varsel fra totalentreprenøren på Nyt OUH om endnu en forsinkelse, har fået Region Syddanmark til at kvittere med trussel om dagbøder.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Dagboden kan løbe op i to mio. kr. om dagen og bliver aktuel, hvis det viser sig, at entreprenøren selv er skyld i forsinkelsen.

- Det er almindelig god projektledelse at varsle dagbod i den situation, vi står i. Entreprenøren har varslet forsinkelse, uden at vi kender årsagerne, så for ikke at tabe retten til at give en dagbod, hvis årsagen ligger på entreprenørens side, så er man forpligtet til at sende dagbodsvarsel, siger vicedirektør i projektorganisationen for Nyt OUH Kenneth Holm til Fyens Stifstidende.

Fra den italienske entreprenør Itinera/CMB er meldingen ifølge Fyens Stiftstidende, at man er i dialog med regionen om ”eventuelle økonomiske konsekvenser”. 

Seneste melding var, at det enorme supersygehus skulle være afleveret i sensommeren 2023, men entreprenøren vil ikke spå om, hvor stor den nye forsinkelse bliver.

Stor medarbejdermangel

Selvom regionen ikke mener at have fået nok dokumentation for den seneste forsinkelse, er de overordnede årsager kendt:

Det er almindelig god projektledelse at varsle dagbod i den situation, vi står i. Kenneth Holm, vicedirektør i projektorganisationen for Nyt OUH

I seneste kvartalsrapport for byggeriet og i en ny tredjeøje-rapport fra Deloitte, fremgår det, at totalentreprenøren har svært ved at skaffe både håndværkere samt materialer som metal, isolering, træ og mikrochips.

På medarbejdersiden har entreprenøren selv udstukket mål om en minimumsbemanding på 600 i marts og april, men har i marts kun mønstret 450 arbejdere i snit, fremgår det af tredjeøje-rapporten. 

Problemerne kan potentielt forsinke projektet med flere måneder, er vurderingen.

Entreprenøren har flere gange tidligere under coronapandemien haft svært ved at skaffe tilstrækkeligt med håndværkere på byggepladsen, og som beskrevet i Licitationen var byggeriet også en overgang udfordret af større smitteudbrud blandt håndværkere.

Det er da heller ikke første gang, supersygehusbyggeriet til samlet 7,75 mia. kr. løber ind i forsinkelser. I 2020 blev tidsplanen rykket til foråret 2023. Sidste år til sensommeren 2023, og senest altså til et endnu ukendt tidspunkt.

Dertil kommer indflytningen. En proces, som kan tage mellem otte og 12 måneder, har OUH-direktør Torben Hedegaard Jensen tidligere sagt til Fyens Stiftstidende. ssj

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065