23948sdkhjf

TCT leverer beton til Nordeuropas største vindmøllefundament

Ved vindmølletestcentret i Østerild har Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik A/S leveret beton til et fundament bestående af 1.800 m3 beton.
Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik har haft en opgave af de større i vindmølletestcentret i Østerild.

Betonvirksomheden leverede beton til støbning af Nordeuropas største vindmøllefundament for selskabet Stenger & Ibsen Construction, som er specialister i etablering af vindmøllefundamenter. TCT har tidligere leveret beton til andre vindmøllefundamenter for Stenger & Ibsen, men dette er dog det største til dato.

15 biler i pendulfart
Det store fundament består blandt andet af 200 tons jern og 1.800 m3 beton, og TCT leverede beton til støbningen sammen med to andre leverandører.

Den omfattende leverance betød, at 15 biler måtte køre i pendulfart mellem betonværket og testcentret i Østerild. Selve støbningen var også en langstrukken affære.

- De startede støbningen kl. seks om morgenen og var færdige ca. halv ni om aftenen. Der blev brugt 120 m3 i timen da det gik stærkest, fortæller Bo Petersen til Building Supply.

Flere opgaver i Østerild
Vindmøllefundamentet er i dag på plads og den store vindmølle er ved at blive monteret. Men TCT har også leveret beton til andre dele af testcentret, blandt andet til sikkerhedsmasterne ved centret.

Om TCT kommer til at stå for nye betonleverancer til de store vindmøllefundamenter i testcentrets står hen i det uvisse, da de store fundamenter kommer i licitation fra gang til gang.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125