23948sdkhjf

Robot tog første hammerslag til fynsk robotskole

En lille robot tog det første hammerslag, da byggestart på en ny robotskole i Odense blev markeret. Etableringen af robotskolen er fase to af omdannelsen af Odinskolen i bydelen Vollsmose. Skolen, der oprindeligt hed Abildgårdskolen, er blevet renoveret, moderniseret og sammenlagt med H.C. Andersen Skolen.

Omkring 50 mennesker var mødt op for at fejre starten på byggeriet, herunder repræsentanter fra de store robotfirmaer Universal Robots, Mobile Industrial Robots (MIR) og OnRobot, der har indgået partnerskaber med Odense Kommune.

Siden 2020 har arkitektfirmaet Rum været totalrådgiver på moderniseringen af skolen. I første fase har tegnestuen registreret eksisterende forhold, udarbejdet en helhedsplan og i samarbejde med Moe skabt tidssvarende rammer for skolens omkring 750 elever. 

Modernisering af folkeskolen, som nu er blevet til Odinskolen, omfatter 7.000 kvm. Hertil kommer udearealer og legeplads. 

Robotlaboratorium som omdrejningspunkt

I anden fase etableres nu en ny robotskole i en del af skolen. Ambitionen er at skabe "Verdens Bedste Robotskole", hvor eleverne kan prøver kræfter med den nyeste robotteknologi.

Robotskolen består af en række tematiske områder, hvor Robotlaboratoriet er omdrejningspunktet og ansigtet udadtil, og skolens hjerte er et Makerspace, hvor eleverne kan arbejde med innovation, kreativitet og produktioner. Også udearealerne omdannes og gentænkes som kreative undervisningsområder.

Indretningen er baseret på projektbaseret læring, hvor robuste, flytbare møbler og udstillingskasser gør det muligt at tilpasse læringsrummet efter forskellige behov og skiftende undervisningsformer.

Robotskolen forventes færdig til februar 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.187