23948sdkhjf

Bravida vokser videre og fylder ordrebogen

Bravida-koncernen er vokset videre i årets andet kvartal, hvor toplinjen fortsatte op til 6,4 mia. svenske kr. svarende til en vækst på 16 pct.

Endnu bedre har det set ud i den danske del af forretningen, der i kvartalet tegnede sig for en vækst på 29 pct., og dermed bidrog til fælleskassen med en omsætning på 1,39 mia. svenske kr. I en pressemeddelelse oplyser Bravida Danmark, at omsætningen er vokset i såvel service- som installationsforretningen, og driftsresultatet (EBITA) er med 69 mio. svenske kr. vokset 28 pct. sammenlignet med andet kvartal i 2021. EBITA-marginen har dog ikke rykket sig en tøddel og lyder på de samme 5 pct., som den gjorde i fjor, skønt adm. direktør Johnny Hey tidligere på året udpegede netop overskudsgraden som et fokusområde.

– Målet er at løfte den til over 6 pct. i år. Og det er klart også vores forventning, fastslog Johnny Hey i februar.

Ikke desto mindre glæder Bravida Danmark-direktøren sig over resultatet af andet kvartal.

– Vi er kommet pænt ud af andet kvartal, hvor vi har skabt en væsentlig forbedring i omsætning sammenlignet med første kvartal 2022. Vi oplever øget aktivitet på projektsiden, men især vores serviceforretning er kommet rigtig godt i gang i andet kvartal, hvilket ligger helt i tråd med vores vækststrategi, udtaler Johnny Hey i forbindelse med regnskabet.

Han glæder sig desuden over konkurrencemyndighedernes godkendelse af opkøbet af KT Elektric, og ser frem til at tage hul på integrationsprocessen d. 1. september, og meget tyder således på, at årets andet halvår også bliver et travlt et af slagsen for Bravida. Den forudsigelse underbygges af en ordrebeholdning, der ved kvartalets udgang beløb sig til 3,2 mia. svenske kr., og dermed var 31 pct. større end på samme tidspunkt året forinden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094