23948sdkhjf

Stor byudvikling i Aarhus udpeger vinderhold

Team P+P, der som navnet antyder har arkitektfirmaet P+P i front, har vundet konkurrencen for udvikling af det almene boligområde Vejby i det nordlige Aarhus, Fremtidens Vejlby Vest.

Vinderholdet består ud over P+P Arkitekter som totalrådgiver af Gründl Haahr Arkitekter, Lytt Architecture, EKJ Rådgivende Ingeniører og Tri-Consult, oplyser parterne på deres hjemmesider.

Den almene boligorganisation Alboa og Aarhus Kommune er bygherrer på projektet og har sammen med beboerne i området skabt grundlaget for byudviklingsprojekt, der skal sikre, at området bliver en integreret og attraktiv bydel, der bygger videre på områdets unikke kvaliteter.

Vejlby Vest er opført i 1974-76 som et alment boligområde, og som en ”by i byen”.

Ambitionen er nu en plan, der både respekterer og bygger videre på kvarterets største kvaliteter, og som samtidig skaber nye muligheder. I oplægget er der blandt andet blik på, hvordan nye almene boliger - som erstatning for eksisterende 67 atriumhuse - og nye private boliger, tilsammen kan medvirke til at Vejlby Vest bliver et mangfoldigt og levende bykvarter.

Det har vinderholdet med egne ord grebet med en samlet plan, der rummer nye almene boliger, nye private boliger og en sammenhængende landskabsplan.

Efter valg af vinderholdet venter nu udarbejdelse af plangrundlag og lokalplaner efterfulgt af realisering af etape 1, nye atriumhuse, som ifølge materiale fra Aarhus Kommune og Alboa ventes gennemført i 2024-2025.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125