23948sdkhjf

23 kvadratkilometer nye grønne kiler udpeget rundt om hovedstaden

Kilerne må ikke inddrages til byzone, men der gives lov til at opføre naturcentre og lignende

Et nyt landsplandirektiv betyder, at der udpeges cirka 2.300 hektar nye grønne kiler i hovedstadsområdet. Det oplyser indenrigs- og boligministeriet i en pressemeddelelse.

De omkring 23 kvadratkilometer kommer til at ligge i forlængelse af de eksisterende grønne kiler, som strækker sig over samlet 36.000 hektar eller, hvad der svarer til 360 kvadratkilometer. Der er altså tale om en udvidelse på over seks pct.

- Jeg er rigtig glad for, at hovedstadsområdets grønne kiler nu udvides med et areal, der svarer til størrelsen på Hvidovre Kommune, siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) i en kommentar.

Hvidovre Kommune har en størrelse på godt 22,8 kvadratkilometer.

Kan opføre bygninger

De kommende kiler består i dag af en blanding af skov og åbne naturområder. At de udnævnes til grønne kiler betyder så, at de fremover ikke må inddrages til byzone, og at de friholdes for bymæssige fritidsanlæg. 

Det nye landsplandirektiv giver dog mulighed for, at der kan opføres visse nye bygninger i de kommende kiler - det kan for eksempel være til brug af skovbørnehaver og naturskoler. Men det samlede omfang af byggeri i kilerne må ikke øges.

De grønne kiler er del af Fingerplanen, som siden 1947 har udstukket rammer for, hvordan hovedstadsområdet udvikles. Planen har blandt andet betydet, at boliger, handel, virksomheder, offentlige institutioner med mere er koncentreret omkring infrastruktur, mens områder uden for byområderne er holdt fri til grønne områder, mindre bysamfund og jordbrug.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172