23948sdkhjf

Alternativ til mudder-dumpning er et skridt tættere på

Den ny metode forsinker Lynetteholm med et år, men betyder også visse besparelser

Alternativet til at dumpe slam fra anlægsarbejdet af den enorme halvø Lynetteholm er tættere på at blive en realitet.

Det sker, efter at Økonomiudvalget i Københavns Kommune tirsdag har sagt god for erstatningsplanen, skriver Byrummonitor

Hidtil er opgravet slam fra havbunden blevet sejlet til Køge Bugt og er dumpet fra skibe, hvilket har mødt stor modstand fra miljøorganisationer og politikere. Metoden kaldes klapning, da skibene dumper slammet ved at åbne store klapper i bunden af skibet.

Med den godkendte plan, vil man så i stedet for klapning bygge slammet ind ind i den første del af den kommende enorme halvø.

Planen blev godkendt af forligskredsen bag Lynetteholm i juni, og efter Økonomiudvalgets ja mangler kun Københavns Borgerrepræsentation at tage endeligt stilling.

Forsinkes

Alternativet til at dumpe mudder vil imidlertid betyde, at projektet bliver forsinket med et år, som tidligere beskrevet i Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Det skyldes, at den første del af Lynetteholm, fase 1, ikke er klar til at modtage slammet før i foråret 2023, og det vil betyde, at fase skal 2 udskydes.

Fase 1 omhandler opbygningen af perimeteren i det sydligste hjørne af den kommende halvø. Det er Aarsleff og Munck Havne & Anlæg, som står de anlægsarbejder, som har været i gang siden første spadestik 17. januar.

Fase 2 går så på at anlægge omridset af langt den største del af den kommende halvø og var egentlig planlagt til at gå i gang i år.

Der er også i den nye aftale fundet besparelser, ved at anlægge fase 2-perimeteren som stendiger i stedet for som oprindeligt planlagt en fangedæmning med dobbelt spunsvæg. Det vil desuden betyde, at man skal bruge mindre stål og kan genbruge materialer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.128