23948sdkhjf

Boligselskab på vej ind i Carlsberg Byen med 200 særlige boliger

Et levende og aktivt byhus, hvor flere generationer kan leve i et fællesskab midt i byen. 

Det er tanken bag de cirka 200 almene boliger, som Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S og boligselskabet Fsb har underskrevet en hensigtserklæring om at opføre i Carlsberg Byen. Det skriver Fsb i en pressemeddelelse.

– Vi er glade for, at vi er nået så langt med de sidste af de i alt 600 almene boliger i Carlsberg Byen, at der nu er underskrevet en hensigtserklæring med Fsb. Det er vores forhåbning, at vi nu kan komme godt videre i processen, så byggeriet kan komme i gang og dermed sætte det sidste punktum for opførelsen af Carlsberg Byen, siger Jens Nyhus, adm. direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, i pressemeddelelsen.

I byfællesskabet vil der være boliger og fællesfaciliteter til singler, par, familier og seniorer – konkret fordelt med cirka 110 ungdomsboliger til singler og par og cirka 90 familieboliger og seniorboliger - alle af forskellig størrelse. 

I alt drejer det sig om 12.750 etagekvadratmeter.

Fællesskaber mellem generationerne

Fsb har udviklet byfællesskabet i samarbejde med Werk Arkitekter, og det bliver altså et helt særligt projekt i Carlsberg Byen blandt de almene boliger, der er bygget her.

Grundidéen er at skabe en ramme om fællesskabet og nogle attraktive boliger for alle generationer. Byfællesskabet er - lyder det fra parterne bag - vigtigt for at imødekomme menneskers behov for netværk og fællesskaber og for at forebygge ensomhed.

Der vil derfor være adgang for alle beboere til aktivitetsrum, læsesal, fælles køkken ude og inde, værksted, gæsteboliger, gårdrum og nærgenbrugsstation og lignende. Alle de fælles faciliteter er samlet i hele stueetagen med de fire boligtyper ovenpå fordelt i hvert sit hjørne af det fire-seks etagers høje byggeri. Der er også et antal fælleskøkkener knyttet til alle boligtyperne.

Bygningen bliver beklædt med tegl, ligesom størstedelen af de historiske og fredede bygninger samt den nye arkitektur i området. Den nye Fsb-ejendom placeres på hjørnet ved Ny Carlsberg Vej og Gærtorvet. 

Der er forventet byggestart i første kvartal 2025 og forventet indflytning første kvartal 2027.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14