23948sdkhjf

Byggebranchen anbefaler strammere asbest-regler

Arbejdsmarkedets parter ønsker en autorisationsordning ved asbest-arbejde

Fagforeninger og arbejdsgivere i dansk byggeri ønsker nu en autorisationsordning, så der fremover kommer større fokus på sikkerheden omkring arbejdet med asbest, der hvert år koster op mod 300 danskere livet. 

Det skriver Danmarks Radio.

Det er blandt andet 3F, Dansk Arbejdsgiverforening og Dansk Industri, der har sendt en samlet anbefaling til beskæftigelsesministeren. 

Anbefalingen lyder ifølge mediet på, at man indfører en autorisationsordning, der giver Arbejdstilsynet bedre muligheder for tilsyn af de virksomheder, som arbejder med asbest. 

Intentionen med ordningen er endvidere, at forbrugerne kan være sikre på, at man vælger en virksomhed, der ved, hvordan asbest skal håndteres sikkert.

I en pressemeddelelse skriver 3F, at autorisationsordningen blandet andet skal sikre, at "sanering af den livsfarlige asbest sker på en måde, der ikke er til fare for hverken bygningsarbejdere eller beboere, som det ellers desværre foregår i dag".

Minister skal nu tage stilling

Anbefalingen kommer i kølvandet på, at Regeringen og alle Folketingets partier i foråret indgik en ny asbestaftale, der skulle stramme op på arbejdet med asbest.

Her blev 12 initiativer præsenteret for at mindske arbejderes udsættelse for asbest. 

Et af punkterne handlede om, at man gerne vil høre arbejdsmarkedets parter, om det gav mening med en autorisationsordning i Danmark, og det er altså det, byggeriet nu reagerer på.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skal nu tage stilling til, om den nye anbefaling skal rulles ud i landet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098