23948sdkhjf

Flere firmaer mangler betaling i Carlsberg Byen

Trods gentagne rykkere står virksomheder uden betaling fra entreprenør

160.000 kr. er det ikke lykkedes firmaet Din Bygge Service ApS at få udbetalt hos TMG Malergruppen ApS for udført malerarbejde i Carlsberg Byen i Københavner-bydelen Valby. Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Det er nok en af de værste oplevelser i virksomhedens tid. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger direktør Thomas Andersen til Licitationen – Byggeriets Dagblad, der har undersøgt forholdene i Carlsberg Byen gennem længere tid.

Din Bygge Service har udført arbejdet på Vogelius Tårn i Carlsberg Byen, og virksomheden har ad flere omgange rykket TMG Malergruppen for betaling. Det viser rykkerbeskrivelser, Licitationen er i besiddelse af.

Faktura på det udførte arbejde blev sendt 4. juli i år med betalingsfrist 11. juli. 12. Dagen efter betalingsfristen fulgte første rykker, som siden altså er blevet fulgt op af flere.

- Første reaktion, vi modtager vedrørende vores tilgodehavende, er, da TMG's advokat retter henvendelse, efter vi truer med at indgive begæring om konkurs imod hans klient. Det er et meget påfaldende sammentræf, siger Thomas Andersen til avisen.

De udeblevne penge har ifølge Din Bygge Service vanskeliggjort betaling af virksomhedens egne medarbejdere og ført til tab på en anden byggesag.

Din Bygge Service er ikke den eneste virksomhed i Carlsberg Byen, der står i en ærgerlig situation. Licitationen har været i kontakt med flere andre underentreprenører, der også kæmper med at få betaling fra TMG Malergruppen.

Parterne ønsker at være anonyme, men de har overfor Licitationen - Byggeriets Dagblad fremlagt dokumentation på, at de samlet set mangler betaling i størrelsesordenen 200.000 kr.

Bekræfter tvist

Direktør Emil Bjørn Buur Andersen fra TMG Malergruppen har ikke ønsket at stille op til interview. I stedet er det firmaets advokat, Matti Taul Korpela fra firmaet König Advokater, der skriftligt har svaret på spørgsmål på vegne af virksomheden.

I en mail til Licitationen bekræfter han, at TMG Malergruppen har en "verserende tvist" med Din Bygge Service "omkring et økonomisk mellemværende efter en misligholdelse fra sidstnævnte".

"TMG Malergruppen ApS har betalt Din Bygge Service ApS, hvad de vurderes at være berettiget til, og bestridt det resterende", lyder det videre.

Hvad der ligger i formuleringen "misligholdelse fra sidstnævnte" ønsker advokaten ikke at uddybe.

Spørgsmål: Nu er det jo ikke alene Din Bygge Service, der oplyser at have penge til gode. To øvrige underentreprenører, vi har været i kontakt med, men som ønsker at være anonyme, oplyser, at de tilsammen har cirka 200.000 kr. til gode. Hvad er jeres kommentar til det?

"Min klient er ikke bekendt med eller kan identificere de to anonyme underentreprenører, hvorfor det er vanskeligt at kommentere på eller udlede nogle konklusioner herudfra. Det kan dog oplyses, at der ikke pt. ses at være anlagt nogen rets- eller voldgiftssager imod selskabet", skriver Matti Taul Korpela i sit svar til Licitationen, hvor han kalder det ”utilbørligt”, at Din Bygge Service overvejer at begære TMG Malergruppen konkurs.

Afviser misligholdelse

Hos Din Bygge Service er direktør Thomas Andersen ikke bekendt med nogen form for misligholdelse fra Din Bygge Services side, og han fremhæver, at TMG Malergruppen ikke har påpeget noget i den retning.

- Advokaten bestrider først vores krav to måneder efter, at arbejdet er udført og faktureret, siger Thomas Andersen med henvisning til, at det først var efter oplysningen om konkursbegæring, at firmaet hørte noget fra TMG Malergruppens advokat.

Han afviser videre at være kommet med "injurierende beskyldninger", som TMG Malergruppens advokat over for Licitationen har beskyldt Din Bygge Service ApS for at komme med.

- Vi har kun udtalt os om fakta, og hvordan vores oplevelser har været med TMG, fremhæver Thomas Andersen.

Gået op i systemet

Han fortæller, at Din Bygge Service har taget sagen videre til TMG Malergruppens hovedentreprenør, Trumf Malerfirma A/S, der over for Licitationen ikke ønsker at kommentere sagen.

Trumf Malerfirma henviser til, at det er en sag mellem TMG Malergruppen og Din Bygge Service.

"For vores egen virksomhed kan vi oplyse, at vi mener, vi driver en forretning på ordentlig vis, og at vi naturligvis forventer det samme af vores samarbejdspartnere, hvorfor vi også følger udviklingen i denne her sag, og er i løbende dialog med vores underleverandører", lyder det i en mail fra Camilla Trolle, der er bogholder og jurist i Trumf Malerfirma, stiftet af Carsten Trolle.

Thomas Andersen er ikke enig i, at det kun er en sag mellem Din Bygge Service og TMG Malergruppen.

- Hele den her sag har været dybt grotesk – ikke kun at vi ikke får pengene, men at Trumf dækker over nogen, der ikke betaler sine underentreprenører. Det er uetisk, mener Thomas Andersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109