23948sdkhjf

Enggaard-selskaber og to ejendomsfirmaer lufter planer om 2.700 boliger

A. Enggaard A/S, Søren Enggaard A/S samt ejendomsselskaberne Ceraco A/S og Aabo Sørensen er sammen med Aalborg Kommune grundejerne i et område i det Østlige Aalborg, hvor de nu ønsker rammerne for op mod 2.700 nye boliger opridset.

Det skriver Nordjyske.dk.

Med en ny rammelokalplan skal man åbne for et nyt byområde på et i alt 34,3 hektar stort areal, som bliver opdelt i 21 delområdet med plads til forventet 3-4,000 beboere.

– Vi forventer, at de vil komme med nogle projekter ligesom på Stigsborg (et stort udviklingsområde i Nørresundby, red.). Vi sætter bare nogle retningslinjer for, hvad der kan lade sig gøre indenfor de enkelte delområder, siger Jan Nymark Thaysen, by og landskabsrådmand i Aalborg Kommune, til Nordjyske.dk.

I kvarteret er blandede boligtyper på tegnebrættet, blandt andet etageboliger i op til seks etager og byhus samt lave etageboliger i to til tre etager. Desuden luftes mulighed for butikker, erhverv og institutioner.

I lokalplanen er også indeholdt en udbygningsaftale – et emne som har skabt uvejr i og om Aalborg Kommune – med et økonomisk bidrag på 39,17 mio. kr. fra grundejerne til anlæg af infrastruktur.

Udbygningen kan ifølge Jan Nymark Thaysen tage mere end 10 år, da grundejerne har videt forskellige mål. Mens det for Ceraco gælder, at "skovlen går i jorden i starten af det nye år", har A. Enggaard en længere horisont.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094