23948sdkhjf

Byggegigant nedjusterer - særligt ét forretningsområde er ramt

Høje priser rammer industrisegmentet hos NCC, herunder den danske asfaltforretning

Indtjeningen hos den svenske byggegigant NCC bliver negativt påvirket af den økonomiske situation, primært drevet af asfaltforretningen i industrisegmentet, NCC Industry, oplyser NCC i en fondsbørsmeddelelse.

Uafhængigt af dette må NCC også nedskrive på et mindre antal boligprojekter i Sverige som følge af 'utilstrækkelig projektledelse', fremgår det. 

- Størstedelen af vores projekter og forretninger klarer sig godt til trods for stærk inflation og økonomisk turbulens. Dog har asfaltforretningen mødt større udfordringer, idet vi ikke har været i stand til fuldt ud at imødegå øgede omkostninger i løbet af tredje kvartal til trods for drastiske prisstigninger i forhold til vores kunder, siger Tomas Carlsson, koncernchef for NCC.

Forventer nulresultat

Øgede omkostninger, primært på energi, og deraf følgende lavere volumen påvirker NCC's asfaltforretning, især i Danmark og Norge, oplyser selskabet.

Dertil kommer ifølge meddelelsen, at forretningsområdet er påvirket af behovet for øgede pensionsbetalinger til svenske virksomheders pensionsfond for at kompensere for øget gæld, der hovedsagelig er forårsaget af faldende aktiemarkeder.

Asfaltforretningen har mødt større udfordringer, idet vi ikke har været i stand til fuldt ud at imødegå øgede omkostninger Tomas Carlsson, koncernchef, NCC

Overordnet forventer NCC at industriforretningen vil få et driftsresultat omkring nul i 2022. I januar-juni var driftsresultatet minus 65 mio. svenske kr. (44 mio. kr.).

Selskabet oplyser videre, at NCC Industry har iværksat en omfattende plan for at håndtere de høje omkostninger, blandt andet ved at omstille asfaltfabrikker, tilpasse kapaciteten og dialog med kunderne.

Pres på marginerne

Forretningsområdet Building Sweden vil i tredje kvartal være påvirket af nedskrivninger på 120 mio. svenske kr. (81 mio. kr.) relateret til et mindre antal boligbyggerier i Stockholm-regionen.

Ifølge meddelelsen mærker NCC i sine øvrige divisioner - Building Sweden, Building Nordics og Infrastructure - fortsat 'en vis grad af pres på marginerne' som et resultat af de drastiske prisstigninger, er ikke altid fuldt ud kan væltes over på kunderne.

Til trods for de nævnte udfordringer, forventer NCC et positivt cash flow resten af året og vil fortsætte sit tilbagekøbsprogram, oplyser selskabet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af 1.000 år gammel domkirke
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
MT Højgaard Holding får kendt ansigt som ny økonomichef
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.156