23948sdkhjf

Ryster posten: Lægger flere muskler bag behandling af større boligbebyggelser

Med en ny struktur for byggesagsbehandlingen oprettes et erhvervsteam, som både kan behandle byggeansøgninger fra erhvervslivet og ansøgninger om større boligbebyggelser i Guldborgsund Kommune.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Siden januar sidste år er antallet af årsværk i kommunens byggesagsafdeling næsten fordoblet. Samtidig rammer kommunen nu målet om, at alle byggesager er forhåndsscreenet inden for de syv dage, hvis afsenderen har sendt alle relevante sagsakter ind fra start, oplyser kommunen også.

Tiltag på byggesagsområdet har fra sidste år har dog også givet en udfordring for både ansøgere og byggesagsbehandlere. Sidste år blev der også indført en prioriteret rækkefølge, som sagerne følger, når de rammer afdelingen. Erhvervssager først, nye rækkehuse- og enfamilieshuse efter, så sommerhuse, og så de mindre byggerier, såsom et anneks, garage eller drivhus.

Den prioritering har dog gjort det svært at forventningsafstemme med byggeansøgerne i forhold til hvor lang tid en sag vil tage at behandle. Derfor fjernes den prioritering nu – det har Teknik, Klima og Miljøudvalget besluttet på deres seneste møde.

– Både borgere og medarbejderne har givet klart udtryk for at prioriteringen har givet flere udfordringer end fordele. Ansøgerne ønsker at få oplyst en forventet sagsbehandlingstid, så de ved, hvornår de kan begynde at bygge. Det er helt forståeligt, og derfor laver vi nu en prioritering, hvor sagerne er ligestillet og behandles i den rækkefølge, de kommer ind til afdelingen, siger formand for Teknik, Klima og Miljøudvalget Annemette S. Johnsen i pressemeddelelsen.

I forbindelse med den nye struktur oprettes et erhvervsteam, så medarbejderne her bliver specialiseret i de sager som ofte er mere komplekse at sagsbehandle såsom større boligbebyggelser.

– Derfor opretter vi et erhvervsteam, som bliver specialister på området. Vores forventning er derfor, at erhvervslivet på trods af, at vi fjerner den prioriterede rækkefølge ikke vil opleve forringelser, som for eksempel længere sagsbehandlingstider, tværtimod, siger Annemette S. Johnsen.

Den nye struktur for sagsbehandlingen træder i kraft fra den 1. oktober 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af 1.000 år gammel domkirke
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
MT Højgaard Holding får kendt ansigt som ny økonomichef
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.127