23948sdkhjf

Fire kæmper om partnerskab til 4,5 milliarder

Energinet har nu snævret feltet ind fra 11 til fire konkrete tilbudsgivere i en såkaldt prækvalifikation om et otteårigt strategisk partnerskab til en samlet udbudssum på cirka 4,5 mia. kr., som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet.

Partnerskabet skal være med til at sikre etableringen af den nødvendige el-infrastruktur i Danmark og går ud på, at Energinet får leveret nøglefærdige højspændingsstationer i samarbejde med markedet, så Danmark kommer i mål med sine store ambitioner for den grønne omstilling. Det skriver Energinet i en pressemeddelelse.

De fire prækvalificerede virksomheder er:

  • Siemens Energy
  • Linxon Sweden
  • Hitachi Energy Denmark
  • Grid Solutions Denmark, Branch of Grid Solutions SAS Frankrig sammen med Enprom Sp. z o.o.

Danmark skal på bare otte år firedoble strømproduktionen fra vindmøller og solceller rundt om i landet. Samtidig udskiftes benzinbiler med elbiler som aldrig før, og husholdninger, virksomheder og fjernvarmeselskaber opstiller varmepumper.

– Der vil i fremtiden blive så stor efterspørgsel på strøm, og det kræver et velfungerende transmissionssystem. Der skal laves mange nye anlæg, og Energinet har en stor anlægsmasse, der skal renoveres i de kommende år, siger Henrik Riis, direktør i Energinet Eltransmission, i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Vi får derfor brug for at danne tætte og strategiske partnerskaber med markedet, for at vi i fællesskab kan løfte den store opgave. Jeg er meget glad for, at så mange virksomheder har vist interesse i vores turnkey udbud.

Næste skridt i processen er at modtage tilbud fra de prækvalificerede virksomheder i december 2022.

Senere i oktober offentliggør Energinet et tilsvarende udbud om partnerskaber på kabelområdet, og den samlede volumen for stations- og kabelområdet vil være på cirka 10 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109