23948sdkhjf

Dansk firma 3D-printer kontorbygning i Østrig

3D-printede bygninger vinder frem takket være det danske robotfirma Cobod, som leverer 3D-printere, der lag for lag kan opbygge bygninger af beton.

Nu har firmaets robotter printet en 125 kvm stor kontorbygning i runde former for det østrigske firma Strabag, som er Østrigs største bygge- og konstruktionsfirma. Det fortæller Cobod i en pressemeddelelse.

Kontorbygningen er en udvidelse af Strabags hovedkvarter i Hausleiten ved Wien. Bygningen er produceret i et samarbejde med det store tyske entreprenørfirma Peri, som også er aktionær i Cobod.

- Vi er overbeviste om, at 3D-printing af bygninger vil være en del af fremtiden inden for byggeriet, fordi teknologien tilbyder løsninger på de udfordringer, som byggeindustrien møder for tiden: Digitalisering, effektivitet og mangel på kvalificeret arbejdskraft, siger Thomas Imbacher, bestyrelsesmedlem hos Peri.

Henrik Lund-Nielsen, stifter og adm. direktør for Cobod fremhæver, at 3D-print af bygninger nu også omfatter vindmøllefundamenter, skoler og kontorbygninger.

- Vi er overbeviste om, at 3D-byggeri vil revolutionere byggeindustrien gennem sin evne til at automatisere og industrialisere byggeprocessen, siger han.

Cobod er ifølge pressemeddelelsen verdens største udbyder af 3D-printere til byggeriet. Cobod har 100 medarbejdere og har hovedkvarter i Københavns Nordhavn.

Tyske Peri blev i 2018 aktionær i Cobod, og siden da har de to virksomheder arbejdet tæt sammen omkring 3D-print. Peri og Cobod har blandt andet printet en boligblok.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af 1.000 år gammel domkirke
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
MT Højgaard Holding får kendt ansigt som ny økonomichef
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.11