23948sdkhjf

Her bygger Kriminalforsorgen en ny arrest med 400 pladser

Kriminalforsorgen har fundet den bedst egnede placering til en ny arrest med plads til 400 indsatte og flere hundrede arbejdspladser i Slagelse Kommune ”efter grundige besigtigelser og vurderinger af byggegrunde,” som det formuleres i en pressemeddelelse om projektet.

Arealet i udkanten af Slagelse er et kommunalt ejet areal ved Marsk Stig samt tilstødende arealer, hvor der skal indgås aftaler med private lodsejere.

Og i Slagelse ser man frem til at tage det første spadestik til den nye arrest:

– Det er rigtig mange arbejdspladser, som nu har kurs mod Slagelse. Derfor er jeg er rigtig glad for, at vi i samarbejde med Kriminalforsorgen nu har fundet en placering, som vi kan arbejde videre med, siger borgmester i Slagelse Kommune, Knud Vincents.

Kriminalforsorgen og Slagelse Kommune vil nu udarbejde en hensigtserklæring, hvori det gøres klart, at der skal laves en lokalplan for arresten, og hvori det fremgår, at de indledende forhandlinger om køb af arealer kan påbegyndes.

Herefter følger den formelle igangsætning af byggeriet, hvor lokalplanarbejdet og de indledende købsforhandlinger påbegyndes. Kriminalforsorgen arbejder sideløbende med at planlægge og projektere arresten.

Arresten forventes færdiggjort i 2027.

Den nøjagtige adresse er endnu ikke fastlagt, da den vil afhænge af arrestens placering på det valgte areal.

Beslutningen om at udvide og bygge en arrest med plads til 400 indsatte er en del af flerårsaftalen for kriminalforsorgen 2022-25 og vil bidrage til at øge kapaciteten.

Kriminalforsorgen besluttede i foråret at arbejde videre med Slagelse Kommune som hjemsted for en ny områdearrest. Forinden havde også Sorø og Ringsted kommuner været i spil som mulige placeringer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125