23948sdkhjf

Milliardrenovering i Nationalbanken bliver udbudt i mindre bidder

Der bliver tale om fagentrepriser og måske storentrepriser, når Nationalbanken skal gennemgå renovering til 1,9 mia. kr. frem mod 2028

Det bliver ikke noget med ét stort udbud, når Danmarks Nationalbank de kommende år skal igennem en milliarddyr renovering. I stedet vil arbejdet løbende blive sendt til markedet i mindre dele.

Det fortæller Ann-Pia Puggaard, som er projektdirektør i Nationalbanken til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

- Vi regner med at vi udbyder i fagentrepriser på nogle områder, måske storentrepriser på nogle andre. Så logistikken bliver én af de store udfordringer. Det, jeg 100 pct. sikkert kan sige, er, at vi ikke får nogen totalentreprise. Det kan man ikke på sådan en type af fredet byggeri, tror jeg, siger hun.

Styringsbehov

De mindre, løbende opgaver, vil dog give øget behov for styring, lyder det. Derfor har Nationalbanken – som tidligere beskrevet - hyret strategisk byggeleder i form af Sweco, ligesom det er på tale at lave en samarbejdsaftale:

- Vi har også en strategi om, at vi gerne tidligt vil have en samarbejdsaftale på plads, fordi vi kommer til at have så mange parter, der tjekker ind og ud af projektet. Og det, der skal klikke dem sammen, skal gerne være, at de har lyst til projektet og samarbejdet, siger Ann-Pia Puggaard.

Tredelt arbejde

Arbejdet ventes at løbe frem mod 2028 og vil blandt andet indebære at udskifte teknik og ventilation, PCB- og asbest-sanering, udskiftning af marmor og glas på facaden samt etablering af nye jordankre under banken, så grundvandstrykket ikke laver sætningsskader på banken.

Sidstnævnte, der går under navnet opdriftssikring, bliver formentlig det første, som sendes i udbud i midten af 2023, og derefter følger de resterende løbende.

Renoveringsarbejdet ifølge de nuværende overslag koste op mod 1,9 mia. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fugtplaget børsbygning i København renoveres for millioner
Lancerer metode: Sådan minimerer man vente- og spildtid på byggepladsen
Trygfondens tredje familiehus har entreprenør på plads
Amerikansk samarbejde sender danske Jørn til Panama
Gentænker metrostationer i klimavenlig form – her er vinderen
Millioner fra A.P. Møller: Kyst- og Lystfiskercenter i Assens rykker nærmere
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.157