23948sdkhjf

Konkurrencen om udvikling af Ebeltofts havn finder vinder

Siden foråret har tre arkitektteams arbejdet på at give deres bedste bud på en udvikling af havneområdet i Ebeltoft, der beskytter mod fremtidige klimaudfordringer og samtidig bevarer byens identitet som søkøbsstad.

Bedømmelsesudvalget udpeger nu arkitektvirksomheden Bogl, som vinder af konkurrencen, skriver Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Ved bedømmelsen blev der lagt vægt på, at BOGL generelt har udvist den bedste forståelse for opgaven og Ebeltofts stedsspecifikke kvaliteter. De forstår byens udfordringer med havvand og overfladevand, og de udviser stærk teknisk forståelse for klimasikring. Forslaget rummer forslag til løsninger, der forener klimasikring med bevaring og udvikling af byens kvaliteter.

– Det er et utrolig spændende vinderforslag, som forener den nødvendige klimasikring af de kystnære arealer i Ebeltoft med en sammenhængende og rekreativ udvikling af havnen i forhold til resten af byen, udtaler formand for Erhvervs- og planudvalget Kasper Kolstrup Møller i pressemeddelelsen.

Syddjurs Kommune vil nu gå ind i tættere samarbejde med Team Bogl, hvor Norrøn og Rambøll vil fungere som underrådgivere og konsulenter.

De tre arkitektteams, som har indgået i konkurrencen, er:

  • Bogl med Rambøll og Norrøn som underrådgivere og konsulenter
  • Detblå med Vandkunsten, Bactocon, Henry Jensen, Raw Mobility, Pasgaard og Hele Landet som underrådgivere og konsulenter
  • Lytt med Holcher Norberg og Niras som underrådgivere og konsulenter

Udviklingsplan på plads i foråret

Samarbejdet mellem kommune og vinderteam skal resultere i en endelige fysisk-strategisk udviklingsplan for havneområdet i Ebeltoft i marts 2023. Den endelige plan vil basere sig på en konkretisering og justering af det skitseforslag, som vandt konkurrencen.

Projektet Klimarobust Kystkultur udspringer af arbejdet i Ebeltoft i Udvikling, hvor borgergrupper har arbejdet med forslag og ideer til udviklingen af Ebeltoft. Under konkurrenceforløbet har der været flere åbne møder med borgerne. Som en del af konkurrencen har der været seks fysiske poster langs kysten, en digital platform, videointerviews og guidede ture hen over sommeren 2022.

Alle tre arkitektteams har forholdt sig til det forudgående arbejde og bidrag fra borgerne. Fremadrettet vil borgerne fortsat inddrages i arbejdet med udarbejdelsen af den endelige udviklingsplan for havneområdet i Ebeltoft.

Konkurrencen har fået støtte fra Realdanias og Miljøministeriets kampagne ”Byerne og det stigende havvand”.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125