23948sdkhjf

Selskab bag BIG-tegnet økolandsby konkurs

Planerne om Elleville Vejby, en landsby med 74 boliger bygget i træ, i Vejby nær Sjællands nordlige kyst er stødt på grund.

Iværksætteren Morten Lund er manden bag firmaet, Elleville Vejby ApS, der nu er taget under rekonstruktion. Det samme er flere af investorens selskaber, skriver finans.dk.

Ifølge finans.dk er der indikative bud fra mulige købere til aktiver i Elleville Vejby. I denne måned skulle det falde på plads, om selskabet fortsætter, om der kan laves en tvangsakkord med kreditorerne, eller om det ender med en konkurs.

Landsbyprojektet i Nordsjælland har seks år på bagen, og skulle ifølge firmaets hjemmeside – delvist – været åbnet allerede i august i år.

Som noget særligt skulle der kun være adgang for elbiler og cykler samt fællesskab og fælles arbejde. Og ud over boligerne fordelt i en række cirkelformede klynger var der planer for bageri, biograf, bibliotek, drivhus og restaurant.

Elleville er tegnet af den kendte tegnestue Bjarke Ingels Group, BIG, og projektet i Nordsjælland skulle danne skole for lignende landsbyer hundredvis af steder rundt om i verden. Ifølge finans.dk var der forhandlet aftaler på plads med jordejere i eksempelvis Bali, Borneo og Mauritius.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174