23948sdkhjf

Svimlende stigning: 2.769 procent flere vil have jordvarme

Stigende energipriser har fået interessen for at få installeret jordvarmeanlæg til at stige ekstremt meget, viser nye tal 

Interessen for at få installeret jordvarmeanlæg er eksploderet i takt med de stigende energipriser, hvis tal fra den store formidler af byggetilbud, 3byggetilbud, står til troende.

Væksten i forespørgsler på jordvarmeanlæg er således på hele 2.769 pct., når september 2022 sammenlignes med samme måned sidste år, oplyser 3byggetilbud i en pressemeddelelse.

Særligt siden marts i år har håndværkerportalen oplevet en massiv vækst i antallet af henvendelser på jordvarme, og alene i de første ni måneder i år har der været otte gange så mange henvendelser på jordvarme som i samme periode sidste år.

Og man forventer, at efterspørgslen fortsat vil være stor:

– Vi ved, at rigtig mange danskere inden længe får en melding om, at de ikke kan fjernvarme i deres område inden for de næste år. Og de vil se sig om efter alternative varmekilder som eksempelvis jordvarme, udtaler Tino Chris Hansen, der er Head of Customer Service hos 3byggetilbud.dk, i pressemeddelelsen.

Grønnere varmekilde

Han har også en forklaring på den store interesse for den nedgravede varmeløsning:

– Energikrisen, de stigende gaspriser og inflationen har for alvor sat skub i efterspørgslen på de grønne varmekilder, fortæller Tino Chris Hansen.

I dag har omkring 400.000 boliger naturgas, mens 70.000-75.000 boliger har olie som opvarmningsform. 

De politiske planer er, at omkring 30-50 pct. at de, der har naturgas- og oliefyr, kan få fjernvarme. Boligejerne vil få besked inden udgangen af 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094