23948sdkhjf

Adsbøll-firma vinder kulturhus efter genudbud

Byggeriet af kulturhuset Vores Hus i Vamdrup nær Kolding lægger udfordringer bag sig og sætter dato for byggestarten. Første mandag i det nye år, 2. januar 2023, starter byggeriet, lyder det i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

– Der har været nogle bump og skuffelser undervejs, ingen tvivl om det. Senest med annulleringen af licitationen først på året på grund af de stigende priser i byggebranchen, siger Majbrit Petersen, formand for Vamdrup Kino, som er blandt parterne bag kulturhusprojektet, i pressemeddelelsen

– Men det lykkedes alligevel at samle de ekstra midler byggeriet kostede, og i dag, hvor kontrakten med entreprenøren er underskrevet af alle parter, er en glædens dag, hvor vi ser fremad, fortsætter hun.

Hovedentreprenør på kulturhuset er Adsbøll Renovering, der var en del af Adsbøll Koncernen, der gik konkurs tidligere i år, men blev købt af selskabets direktør i august.

Tegnestuen Mejeriet er totalrådgiver.

Vores Hus kommer til at rumme biograf, multisal, bibliotek, foyer og mødelokaler. Vamdrup Kino og Vamdrup Bibliotek bliver de to primære aktører i huset, men planen er, at Vores Hus skal være et samlingspunkt og en base for de mange foreninger, der er i byen.

Ud over nogle mindre justeringer bliver Vores Hus realiseret som planlagt – inklusiv et ekstra kælderrum - og byggeriet får alle de funktioner, der har været skitseret i det oprindelige projekt.

Smed mange ekstra millioner i projektet

Projektsummen er 20,2 mio. kr., et beløb der ligesom meget andet på projektet har udviklet sig undervejs.

Bent O. Jørgensens Fond, som står bag virksomheden Dansk Auto Logik, havde i første omgang ydet en donation på 5,7 mio. kr. Men da projektet måtte annullere den første licitation på grund af stigende priser på byggeri, forhøjede fonden donationen med yderligere 2,5 mio. kr.

Jens Holms Biblioteksfond, der i første omgang havde doneret 600.000 kr., forhøjede donationen med 3 mio. kr. Den lokale virksomhed Isover støtter projektet ved at levere isoleringsmateriale til byggeriet.

Også Vamdrup Kino og Kolding Kommune har bidraget til den samlede byggesum.

Efter tidsplanen vil Vores Hus stå færdigt i oktober 2023 og med indvielse i slutningen af året.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.8