23948sdkhjf

NRGi endt i konkurrencestrid

Klagenævnet for Udbud har taget det østjyske energiselskab i at forære sit eget elselskab en kæmpeordre uden først at sende opgaven i udbud.
Klagenævnet har samtidig meldt NRGi til bagmandspolitiet med henblik på at straffe virksomheden med en bøde. Det skriver JyllandsPosten i dag.

I en udrulning af 150.000 nye elmålere indenfor det østjyske område valgte NRGi at forære opgaven til sin egen helejede forretning Elcon Gruppen uden at bede flere leverandører komme med et tilbud på opgaven.

Intego sendte klage
Elcon Gruppen er til daglig i fri konkurrence med andre elinstallationsvirksomheder og derfor provokerede denne fremgangsmåde Aalborg-virksomheden Intego, som straks sendte en klage til Klagenævnet for Udbud. Og den klage har de nu fået medhold i.

- Det gør vores medlemmer mindre konkurrencedygtige, når andre får en fortrinsstilling og ikke byder på samme vilkår, siger direktør i elinstallatørernes brancheforening, Tekniq, Niels Jørgen Hansen i dag til JyllandsPosten.

Troede på grønt lys
Direktør i NRGi Søren Sørensen er træt af, at virksomheden har tabt sagen, men påpeger i samme åndedrag at konkurrencestyrelsen i en vejledende udtalelse havde givet NRGi grønt lys.

- Vi har et godt grundlag for det, vi har gjort, men vi tager naturligvis afgørelsen til efterretning og retter ind, lyder hans kommentar til avisen.

Direktøren understreger samtidig, at kunderne ikke har betalt overpris for opgaven, men at Elcon har været skarp på prisen, som har været "betydeligt billigere" end 60 mio. kr. Det reelle beløb vil han dog ikke offentliggøre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141